DECIZIE – A fost prelungit termenul de ofertare pentru contractul de 125 de milioane de lei privind extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș

1
953

CONTRACT DE 125 MILIOANE DE LEI. Termenul de primire a ofertelor pentru contractul de 125 de milioane de lei (exact: 124.894.962,42 lei, sumă care include TVA) privind extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș a fost extins cu circa 5 săptămâni, până la 15 noiembrie 2022. Termenul inițial era 10 octombrie 2022, prelungirea perioadei de ofertare fiind avizată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (cu aviz conform necondiționat, care se acordă în cazul în care agenția din subordinea Guvernului constată că nu au fost abateri din partea entității contractante “la aspectele de calitate și de regularitate cuprinse în lista de verificare”).

 

Surse implicate și informate au explicat, pentru 2mnews, că în urma interesului suscitat de contract, aproape toate marile companii interne și internaționale care au efectuat lucrări similare în România au cerut clarificări, acestea fiind numeroase, fapt care a cauzat un mare volum de muncă (pentru răspunsuri la clarificările solicitate de potențialii ofertanți) din partea proiectantului, în special, adică a firmei care a elaborat Studiul de Fezabilitate și documentațiile tehnice conexe prin care s-a stabilit soluția tehnico-economică de principiu.

 

Simplificat: perioada de ofertare a fost prelungită pentru ca fiecare potențial ofertant / firmă interesată să primească răspunsurile la clarificări pentru a putea înainta oferta. Acest nou termen este, așa cum am precizat la începutul scrierii, 15 noiembrie 2022.

 

Contractul prevede proiectarea (cu elaborarea documentațiilor tehnico-economice) și execuția propriu-zisă (inclusiv cu asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului). Suma include și furnizarea și montarea dotărilor incluse în proiect (echipamente de control securitate, signalistică, panotaje etc., precum și a echipamentelor și utilajelor tehnologice). Noul terminal va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați și o capacitate de 450 pasageri pe oră.

 

Contractul trebuie finalizat în 2 ani și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 49%, planul de implementare a contractului – 15%, perioada de garanție – 10%, restul procentelor (26%) revenind experienței profesionale a 6 experți-cheie în realizarea proiectului. Finanțarea este asigurată din surse proprii, fonduri de la bugetul de stat și fonduri nerambursabile UE (prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here