INVESTIȚIE – Holdingul german Wöhner Group, cu o cifră de afaceri de 14,3 miliarde de euro, deschide o fabrică în Maramureș

1
3178

CONFIRMARE OFICIALĂ. O firmă germană cu sediul în Bad Schwalbach, Sinit Kunststoffwerke GmbH & Co.KG (parte a holdingului Wöhner Group), va deschide în satul Sârbi (com. Fărcașa) o fabrică de componente electrice și repere din mase plastice, printre beneficiarii produselor urmând să fie incluse și companiile care au fabrici funcționale în comuna maramureșeană, grupurile Eaton (SUA) și Weidmüller (Germania).

 

Fabrica urmează să devină productivă în ianuarie 2021 și va fi organizată într-o hală cu suprafața de 4.700 mp care aparține firmei Hagero (utilajele de producție vor fi montate începând din noiembrie 2020), a anunțat președintele Consiliului de Administrație al Wöhner Industries, Frank Wöhner.

 

 

Conform unui Gentleman’s Agreement, noua firmă nu va angaja salariați de la fabricile locale ale holdingurilor Eaton și Weidmüller.

 

Holdingul Wöhner Industries

Wöhner Group este o afacere pornită în urmă cu 91 de ani, de Alfred Wöhner. Astăzi, grupul ale cărui firme sunt specilizate pe producția de sisteme de siguranță în distribuția de energie electrică, tehnologie de control și energii regenerabile, deține peste 100 de brevete de invenții, 12 filiale și produsele sale au desfacere în peste 80 de țări. În 2019, Wöhner Group a raportat o cifră de afaceri de 14,272 miliarde de euro, o creștere cu 4,8% față de anul anterior.

 

La sfârșitul lunii aprilie 2020, rezervele de lichiditate ale Grupului Würth depășeau 800 de milioane de euro (aici fiind inclusă o sumă de peste 400 milioane euro active în numerar și o linie de credit angajată până în iulie 2023, neutilizată, de 400 de milioane de euro).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here