ANTICIPARE – Schimbare în conducerea Parchetului Baia Mare: află cine va fi noul șef-adjunct al procurorilor băimăreni

0
1050

MAGISTRAȚI. Procurorul Mihaela Buda o va înlocui în funcția de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare pe Maria Mirel Gălățanu. Procurorul Gălățanu a fost numită, prin concurs, în funcția de prim-procuror adjunct la 1 ianuarie 2021 și avea mandat până în 1 ianuarie 2024, însă a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) aprobarea pensionării (și i s-a aprobat, îndeplinind condițiile legale – 25 de ani lucrați în sistemul juridic).

 

În consecință, în postul de prim-procuror adjunct al Parchetului Baia Mare, devenit vacant, va fi desemnată, prin delegare (un soi de interimat, pe o perioadă limitată de timp, de regulă 6 luni, sau până la ocuparea postului prin concurs), Mihaela Buda (între aceasta și prim-procurorul Parchetului Baia Mare, Dorel Ioan Buda, nu există nicio legătură de rudenie – coincidență de nume).

 

Mihaela Buda este absolventă a Institutului Național al Magistraturii în decembrie 2009, fiind repartizată ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în ianuarie 2010.

 

La conducerea Parchetului Baia Mare este procurorul Dorel Ioan Buda – a fost numit în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare începând cu 1 ianuarie 2021, simultan cu adjunctul Gălățanu, în urma concursului organizat de CSM. Numirea a fost făcută pe o perioadă de 3 ani, adică până la 1 ianuarie 2024.

 

Dorel Ioan Buda este procuror cu 19 ani vechime (a fost numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare prin decret prezindențial emis în octombrie 2003, anterior a fost avocat în Baroul Satu Mare) și a venit la conducere din postura de procuror delegat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș. Anterior numirii (prin concurs) a condus Parchetul Baia Mare prin delegare (interimat/numire în urma deciziei CSM).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here