AU PIERDUT – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare, înfrântă în Alba, la primul meci oficial al anului

0
168

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 3 martie 2024, la Baza Sportivă „Nicolae Romcea” din satul Oarda de Jos (inclus administrativ sub formă de cartier al municipiului Alba Iulia), în meci contând pentru etapa a 10-a Seria 2-a Liga a II-a la fotbal feminin, CSM Unirea Alba Iulia a câștigat, cu 4-1 (4-1), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă din Hunedoara cu Leopold Herczeg la centru, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Alba Iulia) și 5 (Baia Mare).

 

Pe terenul botezat în 2023 cu numele unui fost polițist (comisar Nicolae Romcea), căruia autoritatea locală a ținut să-i aducă în acest fel un omagiu la decesul său, precizând că acesta a fost implicat direct în construirea obiectivului sportiv, demarând lucrările în 1987 (baza a fost finalizată în 1989), băimărencele au întâlnit o echipă fondată înaintea acestui sezon, în urma unui parteneriat cu campioana U. Olimpia Cluj (conform acestui parteneriat, clubul clujean împrumută formația din Alba Iulia cu fotbaliste care nu intră în vederea echipei de primă ligă și are prima opțiune la transferul tinerelor formate de clubul din Alba).

 

În acestă primă etapă a returului, la revenirea după 3 luni de pauză competițională, băimărencele aveau o revanșă de luat, meciul din tur, de la Baia Mare, sfârșindu-se cu victoria Unirii, cu 3-2 (1-1). N-a fost să fie, deși la băimărence a debutat în echipa de senioare și Andreea Cândea (15 ani), prima fotbalistă a clubului selecționată după mulți ani la o echipă națională (U15, în cazul ei).

 

Antrenorul Daniel Lupuți a început partida cu următorul 11: Cosma – Daneliuc, Butuza, Rus, Samok – Cândea, Marița, Ilieș, Szalay – Gulin, Buftea (cpt.).

 

Gazdele s-au impus cu 4-1, toate golurile fiind marcate în prima repriză, băimărencele fiind învinse în special de greșeli individuale. Unirea Alba Iulia a deschis repede scorul, prin golul marcat de Ana Maria Filip (min. 7), apoi oaspetele egalând prin debutanta Andreea Cândea (min. 17), repriza încheindu-se cu alte trei goluri ale gazdelor, două marcate într-un interval de 2 minute: marcatoare Dianora Jean (min. 28), din nou Ana Maria Filip (min. 29) și Raluca Pascu (min. 45+1). Scorul s-a menținut identic și în repriza secundă, una în care niciuna dintre echipe nu a reușit să mai marcheze.

 

• CSM Unirea Alba Iulia – ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 4-1 (4-1), au marcat Ana Maria Filip (min. 7, min. 29), Dianora Jean (min. 28), Raluca Pascu (min. 45+1) / Andreea Cândea (min. 17).

 

În urma înfrângerii, băimărencele rămân pe locul 5 în serie, iar etapa următoare joacă pe teren propriu, în 10 martie, cu ACS Campionii Fotbal Club Argeş (loc 6).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here