OLIMPIADĂ – Sportivul băimărean Andrei Cupşa reprezintă România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017

0
649
Andrei Cupsa

PERFORMANŢĂ. Băimăreanul Andrei Cupșa (21 de ani) este face parte din lotul celor 15 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume în acest an. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 14-25 martie în trei oraşe din Austria (Graz, Schladming şi Ramsau).

 

Andrei Cupşa a început să practice schi şi înot de la vârsta de 9 ani, alături de copii fără dizabilităţi, iar acum nu mai are nevoie de însoţitor. Din 2011, participă în fiecare an la Special Olympics şi la Jocurile Naţionale din România. În 2013, Cupşa a reprezentat România la Jocurile Mondiale de Iarnă din Coreea de Sud, unde a câștigat medalie de argint la proba de slalom uriaş. Băimăreanul mai deţine trei medalii de argint câştigate în competiţii internaţionale, la probele de nataţie (în Monaco şi Ucraina).

 

Lotul României a fost invitat la recepţia oferită de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger, originar din regiunea Schladming, una dintre zonele în care se vor desfăşura competiţii în cadrul evenimentului din 2017.  La Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017 vor participa peste 3.000 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din 110 ţări, 1.000 de antrenori şi 3.000 de voluntari. România participă pentru a patra oară la acest eveniment sportiv şi vor înscrie concurenţi în patru probe: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing (mers/alergare pe zăpadă).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here