CONTRACT SEMNAT – Întreținerea străzilor din Baia Sprie în următorii 4 ani, contract de peste 11 milioane de lei, câștigat de firma unui antreprenor vișeuan

0
1211

BAIA SPRIE. Firma Diferit AG SRL din Cluj-Napoca, specializată pe construirea drumurilor, va face în următorii 4 ani lucrările de întreținere, reparații și reabilitări a străzilor din orașul Baia Sprie. Contractul, semnat de autoritatea publică locală luna trecută, are valoarea maximă totală de 11,77 milioane de lei (exact: 11.771.891,26 lei, sumă care include TVA și care se referă la cei 4 ani contractuali, octombrie 2022 – octombrie 2026). Imediat după semnarea contractului-cadru, în 22 septembrie 2022 a fost semnat și primul contract-subsecvent, în valoare de aproape 3 milioane de lei (exact: 2.942.870 lei, sumă care include TVA).

 

Pentru a câștiga licitația, desfășurată între 5 ofertanți și în care prețul a contat 90% în decizia finală, Diferit AG a sublicitat cu 26,72% valoarea maximă estimată de autoritatea locală (care era de peste 16 milioane de lei, sumă care include TVA) – adică s-a oferit să facă lucrările cu o valoare mai mică cu mai bine de un sfert.

 

Diferit AG SRL (fosta Wild Flower SRL, fosta Quality Cert Construct SRL), care îi aparține lui Nicolae Petri (51 de ani, originar din Vișeu de Sus, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public din Cluj și implicat și în dezvoltări imobiliare în Cluj-Napoca) și este administrată de Grigore Vădean, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 14,2 milioane de lei și un profit net de aproape 870.000 lei, însă doar 4 angajați.

Numărul redus de angajați nu ar trebui să fie îngrijorător, fiind explicabil doar prin opțiunea patronului Petri de a contracta lucrările cu respectiva firma, el având mai multe firme care activează în domeniul construcțiilor de drumuri, cea mai cunoscută fiind Diferit SRL (administrată tot de Vădean), care are o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de lei, un profit net de peste 5 milioane de lei și 276 de angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here