INVESTIȚII – Sala de sport din Sârbi (com. Fărcașa) și baza sportivă din Ulmeni vor fi construite de o firmă din Botoșani: contracte de 16,5 milioane de lei

0
1369

CONSTRUCȚII DE BAZE SPORTIVE. O asociere de firme din București și Botoșani (ultima cu experiență în domeniul construcției sălilor de sport și a bazelor sportive) a câștigat licitațiile organizate pentru obiective din Maramureș de Compania Națională de Investiții (CNI) și a semnat contractele de execuție pentru baza sportivă din orașul Ulmeni și pentru sala de sport satul Sârbi (com. Fărcașa).

 

Cele două contracte totalizează aproape 16,5 milioane de lei (exact: 16.480.344,16 lei, sumă care include TVA). Finanțarea vine din bugetul statului, autorităților locale revenindu-le sarcina punerii la dispoziție a terenurilor și cheltuielile de asigurare a utilităților.

 

Asocierea desemnată câștigătoare a celor două contracte din Maramureș este formată din firmele MTA Structural Engineers SRL din București & Simion Tehnoconstruct SRL din Botoșani. Contractul pentru sala de sport din satul Sârbi (com. Fărcașa) a fost semnat în 14 octombrie 2022 la valoarea de 8,5 milioane de lei (exact: 8.560.208,32 lei, sumă care include TVA), iar contractul pentru baza sportivă din Ulmeni a fost semnat în 13 octombrie 2022 la valoarea de aproape 8 milioane de lei (exact: 7.920.135,84 lei, sumă care include TVA).

 

Cele două firme vor trebui să facă proiectarea în faza de adaptare la amplasament (pentru care are termen o lună și jumătate și care este apanajul firmei MTA Structural Engineers) și execuția efectivă a construcției (pentru care are termen de 10 luni și jumătate și care va fi realizată de firma Simion Tehnoconstruct). Lucrările trebuie predate/recepționate în 12 luni, iar constructorul va oferi garanție pentru acestea timp de 3 ani de la recepții.

 

Sala de sport din Sârbi (care se va edifica pe strada Sportului nr. 1) va fi dotată cu teren de handbal, tribune cu 180 locuri, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice și va fi edificate cu un regim de înălțime P+1 (circa 11 metri înălțime), cu o suprafață construită de 1.445 metri (clădirea are dimensiunile 44,8 m x 33,4 m). Baza sportivă din Ulmeni (foto mic dreapta – care se va edifica pe strada Dr. Florian C. Ulmeanu nr. 49D-49E) va avea teren multifuncțional de 20 m x 40 m acoperit cu covor de tartan (pentru handbal, baschet, volei și tenis), clădire pentru vestiare, alei pietonale, spații verzi

 

Firma Simion Tehnoconstruct din Botoșani este una specializată și care are deja în portofoliu finalizarea mai multor săli de sport de tipul celei care se va edifica în Sârbi, respectiv peste 15 proiecte recepționate în județele Botoșani, Mureș, Buzău, Bihor, Satu Mare, Neamț, Suceava.

 

Firma de construcții din Botoșani este în proprietatea inginerilor Viorel Simion și Elisei Bidu, asociați în procente egale, și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 86,76 milioane de lei și un profit net de 2,64 milioane de lei obținut cu 57 de angajați.

 

Firma MTA Structural Engineers SRL din București, specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică, îi aparține băcăuanului Octavian Tarcău și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 4,30 milioane de lei și un profit net de 2,08 milioane de lei obținut cu 4 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here