ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR – Angajații de la Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș lucrează în Vadu Izei și Coaș la decolmatarea râurilor Mara și Lăpuș

0
236

LUCRĂRI ÎN VALEA IZEI ȘI COAȘ. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș sunt angrenați în execuția a două lucrări de decolmatare a râurilor Mara, în comuna Vadu Izei, respectiv Lăpuș, în localitatea Coaș.

 

Lucrările, care sunt realizate în colaborare cu autoritățile publice locale, constau în reprofilarea albiilor cursurilor de apă (se degajează albia de materialul aluvionar, vegetație și alte obstacole, pentru a asigura secțiunea de scurgere a apei), astfel încât să fie stopată eroziunea malurilor.

 

Lucrările specifice de întreținere a cursurilor de apă sunt generate de obiectivul protejării populației și obiectivelor socio-economice în cazul producerii inundațiilor.

 

* Foto: @Apele Române Someș-Tisa

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here