CONTRACT – Familia Aschilean, printre cei mai puternici antreprenori din construcții din Transilvania, 21 de milioane de lei pentru amenajarea zonei centrale din Târgu Lăpuș

0
5083

INVESTIȚIE – TÂRGU LĂPUȘ. Asocierea de firme Nord Conforest & Eda Comtrans Import Export a fost desemnată câștigătoare a contractului de modernizare a spațiilor publice din zona centrală și adiacentă în orașul maramureșean Târgu Lăpuș. Contractul a fost semnat la 4 iulie 2022 și este în valoare totală de peste 21,2 milioane de lei (exact: 21.218.469,93 lei, sumă care cuprinde TVA).

 

Lucrarea face parte din proiectul de revitalizare a spațiilor publice, îmbunătățirea serviciilor sociale și cultural-recreative în Târgu Lăpuș, care cuprinde mai multe componente și care este finanțat în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile ale UE (prin Programul Operaţional Regional – POR)

 

Liderul asocierii câștigătoare (au fost 4 oferte, două au fost retrase, una declarată inacceptabilă și doar cea declarată câștigătoare a rămas în cursa pentru contract), Nord Conforest SA, este înregistrat în Gilău (jud. Cluj), firma fiind controlată de familia Aschilean (printre cei mai puternici antreprenori din construcții din Transilvania), a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 73,8 milioane de lei și un profit net de 3,1 milioane de lei (ambii indicatori-record în instoria economică a firmei), realizat cu 176 de angajați.

 

Tot familia Aschilean controlează și asociatul secundar, Eda Comtrans Import Export (prin Dorin și Emil Aschilean), tot o firmă de construcții din județul Cluj, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei și un profit net de circa 212.000 lei, obținut cu 45 de angajați.

 

Circa 20% din suma totală va fi încasată de subcontractori, asocierea câștigătoare subcontractând lucrările de instalații electrice forță firmei Intercom Energy (17,81% din valoarea totală), lucrările de instalații electrice și supraveghere video firmei Live Rental Power (1,59% din valoarea totală), lucrările de instalații firmei Abcony Serv (0,85% din valoarea totală) și livrarea și montajul unui lift firmei Lifetech Service (0,25% din valoarea totală).

 

Proiectul vizează reamenajarea trotuarelor și construirea de noi trotuare și piste de biciclete (pe spații separate de partea carosabilă), a spațiilor publice și spațiilor verzi, în așa fel încât traficul pietonal și circulația cu biciclete să se facă în condiții de siguranță – de asemenea, vor fi create facilități de circulație pentru persoane cu mobilitate redusă.

Contractul trebuie finalizat în 18 luni (un an și jumătate). Vă reamintim că în urmă cu puțin timp, administrația din Târgu Lăpuș a semnat și un alt contract din proiectul de revitalizare a spațiilor publice, îmbunătățirea serviciilor sociale și cultural-recreative, cel privind construirea centrului recreațional (despre care aveți detalii AICI).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here