VICTORIE SCONTATĂ – Minaur a învins CSM Vaslui și se pregătește pentru meciul care poate decide titlul de vicecampioană, cu CSM Constanța

0
319

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Duminică, 24 februarie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a din Liga I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 28-23 (13-10), partida cu CSM Vaslui. Meciul, arbitrat de cuplul, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 14 (CSM Vaslui) și a pornit cu echipa băimăreană în postură de favorită.

 

După sincopa de la Turda, din etapa intermediară, Minaur avea misiunea de a-și respecta statutul de vicecampioană pusă în fața ultimei clasate, oaspeții necâștigând niciuna din ultimele 5 întâlniri directe, meciurile de la Baia Mare sfârșindu-se chiar cu diferențe mari în favoarea gazdelor (11 goluri și 9 goluri). Totuși, vasluienii au reușit să câștige 2 din ultimele 4 partide disputate în Liga I (cu Steaua și CSM București) și terminând un meci la egalitate (chiar cu Potaissa Turda), dar în pofida acestui parcurs recent pozitiv a rămas pe ultima poziție, cu 11 puncte (3 victorii, 2 egaluri și 12 înfrângeri – au un meci restant).

 

Minaur a reușit în acest meci să completeze toate cele 16 locuri de pe foaia de joc, însă în condițiile în care au înscris 3 portari (a revenit după accidentare și Barna Buzogany) și pe tânărul pivot Chiș. Ingrată misiune are antrenorul Alexandru Sabou, în condițiile unui lot decimat de accidentări. Meciul a început cu tatonarea clasică, băimărenii luând conducerea pentru prima dată în min. 8, după golul tânărului Erik Pop (4-3), prima jumătate a reprizei sfârșindu-se cu scorul 9-5, cu Vujovic și Da Silva Mollino în rol de principali marcatori (câte 3 goluri fiecare).

 

În următoarele 5 minute, oaspeții reușesc 3 goluri consecutiv (Acatrinei, Dragon și Amihăesi) și reduc scorul la o diferență minimă (min. 20, 9-8). După 7 minute în care n-au mai marcat, băimărenii revin în joc prin golul lui Kozakevych care a transformat o lovitură de la 7 metri. Doar apărarea, cu Terekhov în formă bună, a menținut Minaurul în avantaj după o perioadă atât de lungă de secetă în atac. Repriza se încheie cu scorul 13-10.

 

Începe repriza a doua. Minaur seamănă cu un elev eminent răcit, dar obligat să meargă la cursuri. Dar face față cumva. Nu e cel mai bun meci al vicecampioanei, dar e tot ce se poate mai bun în condițiile date. Își intră în mână și Botea, se apasă puțin pedala de accelerație și se tabela se schimbă la 17-12 (min. 36). Apoi, acalmia. În min. 44, după golul de la 9 metri al iranianului Yousefinezhad, oaspeții se apropie la un gol: 19-18.

 

În min. 48, băimărenii se distanțează din nou la 3 goluri (au marcat Kozakevych – 2 și Nagy): 23-20. Se transferă și Cumpănici de la capitolul Creație la capitolul Eficienți, Da Silva Mollino mai trage un trasor și se intră în ultimele 5 minute cu scorul 25-21, chiar dacă Kozakevych risipește primul său 7 metri după 5 execuții perfecte. Minaur forțează când și cât trebuie. Meciul se încheie cu 28-23. Victoria scontată, obiectiv atins.

 

Pentru Minaur au marcat: Kozakevych (7 goluri), Cumpănici (5 goluri), Da Silva Mollino și Nagy (câte 4 goluri), Botea și Vujovic (câte 3 goluri), Foteche și Erik Pop (câte 1 gol). Portarul Terekhov a avut 8 intervenții salvatoare, Buzogany 4. De la oaspeți s-au remarcat Vucicevic (4 goluri) și portarul Petrila (6 intervenții salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în Liga națională, cu 41 de puncte (2 mai puține decât Constanța, care are un meci mai puțin disputat). În etapa următoare, a 19-a, Minaur joacă în deplasare, în 2 martie, de la ora 17.30, meciul care poate decide titlul de vicecampioană, cu CSM Constanța.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here