CONTRACT SEMNAT – Începe execuția lucrărilor pentru înființarea sistemelor de apă și canalizare în comuna maramureșeană Cernești, obiectiv de 20,7 milioane de lei

0
2986

CERNEȘTI – MARAMUREȘ. Administrația publică din comuna maramureșeană Cernești, controlată de edilul Mircea Aurel Deac (USR), a semnat un contract în valoare de 20,7 milioane de lei (exact: 20.703.605,71 lei, sumă care include TVA) și care prevede înființarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare a apelor uzate manajere. Contractul este finanțat în cea mai mare parte din fonduri nerabursabile, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și include și construirea/montarea unei stații de epurare în comună.

 

Executantul lucrării este firma Opentrans SRL, înregistrată în comuna Coroieni și care îi aparține lui Ioan Gabriel Stanciu (asociat unic). Firma mai are două puncte de lucru, deschise în Cluj-Napoca și la Isaccea (jud. Tulcea), iar Stanciu (44 de ani, originar din Târgu Lăpuș) mai deține participațiuni în alte 5 firme: Dunapref Cariere SRL Niculițel (jud. Tulcea), Sird Construct SRL Cluj-Napoca, Opentrans Beton SRL Coroieni, SidConstruct SRL Coroieni și Openstone SRL Cluj-Napoca.
În 2022, societatea câștigătoare a contractului, care are termen de 3 ani (36 de luni) pentru finalizarea lucrărilor, a închis anul cu o cifră de afaceri de 36,62 milioane de lei (circa 63% contracte cu entități publice) și un profit net de 1,17 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 115 angajați, dar și cu datorii de 42,69 milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here