PREVIZIBILA VICTORIE – Explorări Baia Mare câștigă clar la Timișoara și bifează a doua victorie în actuala ediție a Ligii I

0
142

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în Sala de sport a Universității de Vest Timișoara, în meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii I (Divzia A1) de volei masculin, CSU Universitatea de Vest Timișoara a pierdut, cu 1-3 (23-25, 19-25, 25-20, 15-25), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de clujenii Cristian Șanta (principal) și Marius Șanta (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 12 (Timișoara) și 10 (Baia Mare).

 

Nedrept implicată în acest derby al codașelor (pentru că a disputat până acum meciuri cu echipele mult mai puternice din campionat), aparent Explorări avea de îndeplinit o formalitate, formația-gazdă, codașa Ligii I, neavând nu doar niciun meci câștigat, ci și niciun set câștigat în precedentele 6 partide, o pretentendentă clară la retrogradare alături de cealaltă echipă cu 0 puncte după 6 meciuri, U. Cluj.

 

Totuși, primul set avea să indice faptul că bănățenii își vor vinde scump pielea, băimărenii reușind să se impună la o diferență minimă, 23-25, după un set muncit și încheiat în 26 de minute de joc efectiv. Și setul 2 a început sub semnul echilibrului, gazdele agățându-se de orice minge, dar experiența superioară a echipei băimărene i-au adus cel de-al doilea set, adjudecat cu 25-19, după 20 de minute de joc.

 

Al treilea set nu avea să fie și ultimul, într-o partidă cu multe erori neforțate, dar angajantă prin ardoarea cu care timișorenii au luptat pentru orice minge. Început surprinzător în nota de dominare a gazdelor, care au condus cu 5 puncte (12-7) și au ajuns la jumătatea setului cu scorul 13-8, s-a sfârșit prin goana oaspeților în urmărirea adversarului, băimărenii reușind să recupereze și să revină fantastic (16-13), dar apoi au cedat din nou inițiativa, timișorenii distanțându-se din nou la 19-14, când antrenorul Marius Botea (Explorări) a cerut time-out. Se face 22-17 și setul e compromis, bănățenii se impun cu 25-20, în 25 de minute.

 

Și setul 4 a fost început mai bine de gazde (4-2), dar băimărenii nu i-au mai ignorat atât de mult și au revenit 9-9, apoi trecând la conducere: 9-12, 10-13, 12-14. După aceea, timișorenii au cedat total, Explorări făcând 7 puncte consecutive (12-21) și impunându-se în 22 de minute: 15-25.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (19 puncte), David (12 puncte), Cheagă (10 puncte), Bălăi (9 puncte), Silvășan-Pașca (7 puncte), Da Silva Santos (3 puncte), Catrina (2 puncte). De la gazde s-au remarcat Moraru și Vârlan (câte 12 puncte), Drăgan (9 puncte), Moroșan (8 puncte).

 

Explorări a fost net superioară în acest meci (care durat 93 de minute de joc efectiv), băimărenii impunându-se la toți parametri tehnici semnificativi. Iată o statistică a acestora (Timișoara vs. Baia Mare): 46-53 atacuri decisive, 3-5 ași (puncte direct din serviciu), 4-4 blocaje decisive, 29-34 puncte pe greșeala adversarilor.

 

În urma victoriei, Explorări bifează a doua victorie și mai adaugă 3 puncte la zestrea din această ediție de campionat, urcând pe locul 9 cu 6 puncte (2 victorii și 5 înfrângeri), iar în etapa viitoare joacă tot în deplasare, cu Steaua București (locul 7 înaintea acestei etape).

 

* Foto arhivă

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here