ÎNFRÂNGERE – CSM Sighetu Marmației a pierdut pe teren propriu și al optulea meci din acest sezon, rămânând singura echipă din Liga a II-a fără victorie

0
135

VOLEI FEMININ – LIGA A II-A. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, în Sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 8-a a Seriei Vest Divizia A2 de volei feminin, CSM Sighetu Marmației a pierdut, cu 0-3 (14-25, 22-25, 14-25), partida cu CSU Oradea. Meciul, arbitrat de Ionuț Buciu (principal) și Nicolae Ion Tița (secund), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (ultimul loc, Sighetu Marmației) și 2 (Oradea).

 

Seria Vest a diviziei secunde de volei feminin, dominată autoritar de echipa U. Cluj, o are ca a doua favorită la barajul de promovare pe echipa orădeană, așa că meciul de la Sighetu Marmației a pornit cu oaspetele din postura de favorite, calculul hârtiei fiind respectat și de această dată, orădencele fiind net superioare adversarelor care au rămas unica echipă din serie fără nicio victorie după 8 partide.

 

Primul set s-a sfârșit repede, după doar 17 minute, oaspetele impunându-se la 14. În setul 2, sighetencele încep mai bine (3-1, 7-2, 10-4) și trec în a doua jumătate a setului cu un avantaj aparent confortabil: 13-6. Numai în aparență și doar pentru o echipă experimentată diferența de 7 puncte la jumătatea setului reprezintă un avantaj decisiv, în cazul acesta s-a dovedit a nu fi, orădencele apăsând pedala de accelerație și revenind fantastic, reușind să egaleze la 15 (practic, în timp de oaspetele au punctat de 8 ori, gazdele au reușit doar două puncte) și chiar să preia conducerea (15-16, 16-17). Setul a fost câștigat de CSU Oradea, după 24 minute: 25-22.

 

În fine, setul 3, care avea să fie și ultimul, a continuat în aceeași notă, oaspetele distanțându-se la 5 puncte (5-10), diferență păstrată și la jumătatea setului: 8-13. În a doua parte a ultimului set, orădencele au jucat parcă singure, făcând punct după punct și ajungând la 8-18, moment în care mai punea doar întrebarea privind durata setului (și a meciului). A fost cel mai slab set făcut de sighetence, care a survenit, paradoxal, după cel de-al doilea, care a fost cel mai bun. Poate asta este una dintre principalele probleme de la echipă: inconstanța/lipsa de concentrare susținută. CSU a câștigat setul final cu 14-25, într-un meci în care s-a impus în minim de seturi, după doar 60 de minute de joc efectiv.

 

În urma înfrângerii, CSM Sighetu Marmației rămâne fără victorie și fără niciun punct după 7 partide și pe ultimul loc (6). În etapa următoare, vor juca tot pe teren propriu, în 2 decembrie 2023, cu liderul seriei, CS U. NTT DATA Cluj, echipă cu 7 victorii în 7 meciuri (au pierdut doar două seturi în cele 7 partide). Misiune imposibilă.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here