3 PUNCTE RISIPITE – CSM Sighetu Marmației, înfrângere surprinzătoare la Cluj-Napoca, deși gazdele au jucat o jumătate de oră în inferioritate numerică

0
172

FOTBAL LIGA A III-A. Vineri, 15 martie 2024, pe Stadionul Clujana din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 17-a Liga a III-a Seria a 10-a la fotbal, CS Sănătatea Servicii Publice a câștigat, cu 2-1 (2-0), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Sănătatea Cluj) și 4 (Sighetu Marmației).

 

În turul sezonului regulat sighetenii s-au impus cu 2-1 (0-0), însă poziția din clasament și obiectivele (salvarea de la retrogradare vs. accederea în play-off) îi dădeau favoriți în cotele bookmaker-ilor și în meciul retur.

 

Antrenorul George Zima (CSM Sighetu Marmației) a început partida cu următorul 11: Oneț – Brașoveanu, Hreniuc, N’Diaye, Simion – Andreas, Abdullah, Mensah, Șofroni – Yolou, Mitruscsak (cpt.). O singură modificare față de etapa trecută (Simion în locul lui Tomșa).

 

Nici nu s-au așezat bine puținii spectatori, la 85 de secunde de la fluierul de început al partidei Denis Paul intră în extrema stângă a careului sighetenilor, pasează în centru pentru Dariuș Vescan (complet nemarcat), iar acesta reia printr-o pădure de picioare în dreapta porții lui Oneț. Un foc de paie, în aparență. Dar gazdele au continuat să se apere disciplinat și în min. 32, în urma unui atac pozițional, Vescan îl găsește cu o pasă printre apărătorii sigheteni pe Alex Oltean, acesta preia pe extrema dreaptă și trage din colțul careului de 16 metri, plasat, în dreapta lui Oneț. Era 2-0 și situația nu mai părea chiar atât de ușor de remontat pentru sigheteni.

 

În repriza a doua, sighetenii au stat mai mult în atac, încercând să preseze pentru obținerea celor 3 puncte, mai ales după ce au reușit realtiv repede să reducă din handicapul de pe tabela de marcat (în min. 59, Mensah a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată de în urma unui fault al lui Vescan, care l-a oprit pe Adbullah Razak aflat în poziție clară de gol – Vescan a fost avertizat cu cartonașul roșu).

 

Însă în pofida golului marcat în prima treime a reprizei secunde și a faptului că au jucat mai bine de o jumătate de oră în superioritate numerică, sighetenii nu au reușit nici măcar egalarea, pierzând 3 puncte importante la Cluj-Napoca.

 

* Sănătatea Cluj CSM Sighetu Marmaţiei: 2-1 (2-0), au marcat Darius Vescan (min. 2), Alex Oltean (min. 32) / Emmanuel Mensah (min. 59 – penalty).

 

În urma înfrângerii, sighetenii rămân pe locul 4 (meciul dintre Victoria Carei și Lotus Băile Felix s-a încheiat la egalitate, unicul rezultat care le permitea sighetenilor să nu își piardă poziția din clasament). În etapa următoare, ultima a sezonului regulat, sighetenii joacă pe teren propriu cu Victoria Carei și s-ar putea ca acest meci să fie decisiv în privința celei de-a patra echipe care se califică în play-off (SCM Zalău și CSM Olimpia Satu Mare sunt sigur în play-off).

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here