LUCRĂRI – Începe reabilitarea căminului Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Baia Mare, investiție de peste 7 milioane de lei

0
292

INFRASTRUCTURĂ EDUCAȚIE. Administrația județeană, controlată de Ionel Bogdan (PNL) din postura de președinte al Consiliului Județean Maramureș, a semnat un contract în valoare de peste 7 milioane de lei (exact: 7.318.500 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a căminului Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Baia Mare, imobil localizat pe strada 8 Martie și care are regim de înățime Parter + 3 Etaje și suprafață desfășurată de aproape 3.000 mp.

 

Contractul a fost semnat cu o asociere compusă din sereleurile Euras & Varga Detalii Studio. Conform contractului, intervențiile au scopul creșterii eficienței energetice, dar prevăd, în principal, și reabilitarea instalațiilor termică (respectiv schimbarea echipamentelor), sanitară, electrică, a iluminatului de siguranță, a detecției incendiilor, de hidranți interior și de paratrăznet și priză de pământ.

 

•••
Firma Euras SRL, leader de asociere, este înregistrată în Satu Mare, este specializată pe lucrări de construcții a clădirilor și este controlată de inginerul Mircea Gheorghe Lețiu. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 91,88 milioane de lei și un profit net de 3,02 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 52 de angajați, dar și cu datorii de 26,72 milioane de lei. Firma nu este la primul contract cu CJ Maramureș, cel mai recent fiind semnat în septembrie 2023 și prevede reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare (care este și sediul CJ Maramureș), contract de circa 131 de milioane de lei pe care Euras trebuie să- finalizeze în 2 ani (este leader de asociere, lucrând în parteneriat cu alte 3 firme din București, Baia Mare și Negrești Oaș).
•••
Firma Varga Detalii Studio SRL, asociat secundar, este înregistrată în Tăuții Măgherăuș, este specializată pe activități de arhitectură (se va ocupa de partea de proiectare) și este controlată de Alina Marcela Varga. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de circa 306.000 lei și un profit net de circa 90.500 lei, indicatori financiari realizați cu 3 angajați, dar și datorii de 389.000 lei.
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a fost înfiinţat în anul 1998 (pe atunci se numea Școala Profesională pentru Deficienţi Baia Mare) pentru a asigura instruirea şi formarea profesională a absolvenţilor claselor a VIII-a de la şcolile generale pentru copii cu deficienţe din Maramureş (până atunci aceștia erau şcolarizaţi la şcoli profesionale din judeţele limitrofe). Centrul Şcolar are acum circa 180 de elevi cu dizabilităţi.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here