SĂPTĂMÂNA VERDE – Peste 1.000 de elevi au descoperit DRUMUL APEI la obiectivele Vital SA

0
150

VITAL SA. În perioada 22-26 aprilie 2024 în toate unitățile de învățământ din județul Maramures s-a desfășurat Săptămâna Verde. Ne bucurăm că de fiecare data obiectivele societății VITAL sunt pe lista profesorilor care doresc să arate copiilor părți importante din activitatea noastră. Scopul acestor vizite didactice constă în conștientizarea elevilor cu privire la importanța apei ca lichid natural și în calitate de resursă naturală regenerabilă.

 

Stația de Tratare a Apei Baia Mare, un obiectiv care asigură apa potabilă pentru locuitorii din municipiul Baia Mare și zonele limitrofe (Comuna Recea, Comuna Groși, Tăuții de Sus, Tăuții Măgherăuș) dar și celor mai îndepărtate (Comuna Dumbrăvița,  Comuna Coaș) a fost și de această dată un magnet pentru elevii din județ. Nu mai putin de 600 de elevi au vizitat acest obiectiv. În cadrul acestei vizite elevii află informații despre drumul apei de la sursă până la robinet, precum și despre procesele tehnologice care stau la baza tratării corecte a acesteia.

 

La Stația de epurare din Baia Mare, elevii au fost martorii eliminării poluanților din apa uzată prin complexul proces de epurare, conștientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populației, protejarea surselor de apă și a mediului. Deși vremea nu a fost una prielnică în totalitate, aproape 400 de elevii și-au luat umbrelele și au descoperit la pas acest obiectiv atât de important pentru fiecare dintre noi.

 

Ne-au trecut pragul elevi și profesori de la următoarele instituții de învățământ:

 

Școala Gimnazială – Suciu de Sus

Școala Gimnazială – Mireșu Mare

Școala Gimnazială Lucian Blaga – Baia Mare

Grădinița cu Program Prelungit Micul Prinț – Baia Mare

Liceul Tehnologic Traian Vuia- Tăuții Măgherăuș

Liceul Tehnologic Transilvania – Baia Mare

Colegiul Național Vasile Lucaciu – Baia Mare

Școala Gimnazială Vasile Alecsandri – Baia Mare

Grădinița Otilia Cazimir – Baia Mare

Școala Gimnazială Nichita Stănescu – Baia Mare

Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza – Baia Mare

Școala Gimnazială – Recea

Colegiul de Arte – Baia Mare

Colegiul Național Gheorghe Șincai – Baia Mare

Școala Gimnazială – Cernești.

 

SC VITAL SA încurajează și susține aceste inițiative din dorința de a oferi elevilor acces la informații verificate și utile. Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul acestui gen de parteneriate cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea să educăm din timp utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre.

 

Vital SA



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here