DEZASTRU ÎN VIȘEU DE SUS – Administrația Coman Vărzaru’ a încheiat anul cu datorii de 10 milioane de lei către firme, jumătate din sumă fiind creanța firmei de salubrizare care și-a redus activitatea, orașul fiind îngropat în gunoaie

1
2736

GALERIE FOTO – ORAȘ TURISTIC DIN MARAMUREȘ, ÎNGROPAT ÎN GUNOAIE. Firma de salubrizare Glod-Sal, înregistrată în comuna Bârsana și controlată de Vasile Bîrsan (care din primăvara anului trecut, după achiziția firmei Herodot Grup, a preluat controlul salubrității în întreg Maramureșul voievodal), a anunțat administrația din Vișeu de Sus, aflată sub controlul edilului Vasile Coman Vărzaru’ (faptic la PSD), că din cauza creanțelor uriașe intenționează să rezilieze contractul de salubrizare stradală și salubrizare menajeră.

 

Surse  de la cel mai înalt nivel al administrației din Vișeu de Sus au precizat pentru 2mnews că la finalul anului 2023 orașul maramureșean cumula facturi neplătite către firme în cuantum de 10 milioane de lei, o sumă imensă pentru bugetul urbei din Maramureșul voievodal. Din această sumă, jumătate (circa 5,1 milioane de lei) era datorată firmei de salubritate Glod-Sal.

 

În primă fază, firma a redus deja numărul de angajați care deserveau zona Vișeu de Sus și graficul/ritmicitatea ridicării deșeurilor menajere din oraș, motivând că efectiv nu mai face față plății salariilor acestora, din cauza faptului că Primăria nu își achită facturile. Decizia a fost comunicată autorității publice și pusă în practică după Crăciunul 2023, rezultatul acesteia fiind de mai multe zile vizibil pentru cetățeni și turiștii care și-au petrecut acolo sărbătorile de iarnă. Respectiv, orașul tinde să se-ngroape în gunoaie.

 

Aceleași surse au devoalat pentru 2mnews că în pofida problemelor cauzate de neplata facturilor la salubritate stradală și salubritate menajeră survenite în ultimele zile în Vișeu de Sus, primarul Coman Vărzaru’, în loc să dispună măcar o plată parțială către firma de salubritate și să negocieze o eșalonare a creanței totale, a dispus plata unei facturi de circa 900.000 lei către „firma lui, Conrep SA, pentru care în ultima jumătate a anului 2023 Primăria a efectuat plăți de aproximativ 4 milioane de lei”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. cata vreme aberatia de a tine primarii in viata doar pentru niste voturi, primarii care dupa ce platesc salariile, raman fara bani de prin octombrie, aceste cazuri vor continua … si pe langa toate celelalte mizerii politice, vom plati in continuare si aceste datorii, din bugetele altor localitati, bugete care bineinteles vin din banii fraierilor votanti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here