EXCLUSIV – Contract de peste 133 de milioane de lei pentru construirea Orașului elevilor și studenților din învățământul profesional: primul campus profesional integrat din Maramureș

0
2513

ÎN LINIE DREAPTĂ: CAMPUSUL PROFESIONAL BAIA SPRIE. Administrația publică a județului Maramureș (Consiliul Județean), controlată de Ionel Bogdan (PNL), a introdus în licitație un contract estimat la peste 133 de milioane de lei (exact: 133.266.424,08 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru construirea primului campus profesional integrat din Maramureș, care urmează să fie edificat în Baia Sprie.

 

Finanțarea este asigurată în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și din bugetul județului Maramureș – contractul de finanțare a fost semnat la 6 septembrie 2023.

 

Conform contractului, se va dezvolta și dotarea un campus profesional integrat care să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional, proiectul prevăzând construirea unei infrastructuri educaționale (inclusive cantină) pentru liceu și universitate, construirea a 6 corpuri de cazare P+2 pentru elevi, studenți și cadre didactice, construirea unui bazin de înot, construirea unei săli de sport, amenajarea a două terenuri exterioare de sport, amenajarea de spații exterioare pentru recreere, crearea unei infrastructuri de circulații auto și velo și parcajele aferente, amenajări spații verzi.

 

Contractul, care va fi încheiat pentru 455 de zile (circa 1 an și 3 luni) și care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, perioada de garanție de 15% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani, graficul de realizare 30% și metodologia calitativă 15%), așteaptă ofertele până la 5 februarie 2024.

 

Detalii despre proiect aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here