LEGEA NU E CHIAR PENTRU TOȚI – Cum și-a încălcat primarul interimar Dăncuș propriile dispoziții, forțând un angajat al unei instituții din subordinea Primăriei Baia Mare să îmbrace vesta electorală PSD la un eveniment public

0
1054

VIDEO: ÎNCĂLCAREA LEGII LA BAIA MARE, DEJA O BANALITATE. Ioan Doru Dăncuș, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare și candidat PSD la funcția de primar la alegerile din 9 iunie 2024, a emis în 11 aprilie o notă internă în care înștiința angajații Primăriei și ai instituțiilor din subordinea acesteia, că legea (HG nr. 199/2004) le interzice implicarea în orice fel la campania electorală, începând din 12 aprilie, dată la care s-a declarat inițierea perioadei electorale.

 

Respectiv, nota preciza că interdicțiile se referă la colectarea de fonduri electorale, sprijin logistic pentru candidați, participarea la reuniuni publice cu caracter politic politic pe durata timpului de lucru, să se servească de actele pe care le îndeplinesc în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru a-și exprima sau manifesta convingerile politice, să nu favorizeze vreun partid politic, precum și purtarea de însemne ori obiecte inscripționate cu sigla și/sau denumirea partidelor politice”.

 

Nota a fost adusă la cunoștința tuturor angajaților din aparatul de specialitate și din cadrul entităților din subordinea și coordonarea Primăriei. Inclusiv clubului sportiv Minaur Baia Mare. Până aici e bine: Dăncuș le-a reamintit tuturor angajaților prevederile unei legi elaborate pentru a preveni lipsa de fair-play electoral care ar putea fi cauzată de angajații unei instituții publice.

 

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, la un simulacru de preocupare pentru mișcare în perioadă electorală, organizat de Primăria Baia Mare pe terenul sintetic de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” sub denumirea oficială „Cupa Cartierelor băimărene la fotbal”, dar sub promovarea electorală mascată „Dor de fotbal în cartier”, unde sub această mască s-a tras un chef, cu muzică și premii oferite participanților, Dăncuș a deschis balul electoral sub masca unei competiții sportive amicale alături de… team-managerul echipei de fotbal Minaur Baia Mare, secție a clubului din subordinea Primăriei Baia Mare, Florin Achim (foto mic dreapta, 32 de ani), numit în funcție la 23 ianuarie 2024 de Dăncuș.

 

Ambii erau echipați „regulamentar”, cu veste electorale inscripționate cu sloganul electoral al lui Dăncuș („Doru de primar”), cu sigla PSD și sloganul electoral al social-democraților în această campanie electorală „Încredere în Baia Mare” (în cazul lui Dăncuș, care candidează la Baia Mare).

Cam asta a fost. Zicea Dăncuș că au fost 250 de participanți la această manifestare pe care a ținut să o transforme în una electorală, purtând veste matlasate deși era foarte cald în Baia Mare. Dar o transpirație-n plus în minus, ce mai contează? Și încălcând și legea și propriile dispoziții, obligându-l pe team managerul echipei Minaur să îl promoveze electoral. Da’ nici o lege-ncălcată nu mai contează pentru Dăncuș, acest pesedist de tip nou, un traseist politic clasic care în 20 de zile a reușit să treacă prin 3 partide: din PNȚCD în AUR și apoi în PSD. Însă dacă Dăncuș avea un dram de conștiință, rațiune și bun-simț, nu avea voie să-l expună pe fostul fotbalist Achim. Până la urmă, el e în culpă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here