MARAMUREȘ – Ionel Bogdan: Buget bazat pe investiții în dezvoltare și modernizare: Pârtia de la Borșa, parcurile industriale, barajul de la Runcu

0
653

ALOCĂRI FINANCIARE ÎN 2021. În bugetul pentru anul 2021, Maramureșul primește bani  din bugetul de stat pentru mai multe proiecte de infrastructură esențiale pentru devoltarea județului și pentru creșterea calității vieții maramureșenilor.

 

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean și al PNL Maramureș, este convins că parcurile industriale sunt motorul pentru creșterea economică a municipiului Baia Mare și a județului Maramureș. “Am început deja demersurile la nivelul Consiliului Județean, iar Guvernul, prin Legea Bugetului, alocă o primă sumă de bani pentru realizarea acestui obiectiv strategic pentru județul Maramureș. Este vorba de 5 milioane de lei, bani care vor merge în primă etapă în studiile de fezabilitate, în achiziții de terenuri (dacă va fi cazul), sau în partea de proiecte și utilități. Pentru dezvoltarea parcurilor îndustriale în Maramureș vom putea accesa 15 milioane de euro, bani europeni, pentru realizarea fiecărui parc industrial în parte”, a subliniat Bogdan.

 

De asemenea, în acest an sunt alocate prin lege peste 62 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Borșa. “Pârtia de schi de la Borșa este un obiectiv pe care ne-am asumat să îl finalizăm, deoarece dorim să dezvoltăm  domenii schiabile în județul Maramureș. Guvernele PSD au susținut doar prin declarații construirea pârtiei de schi de la Borșa, dar nu au alocat niciun ban. Primii bani alocați pentru acest finalizarea acestui proiect au fost în iulie 2020, bani pe care i-a alocat Guvernul Orban, iar acum, Guvernul Cîțu a alocat o sumă consistentă de bani pentru finalizarea acestui proiect important pentru Maramureș”, a spus președintele Consiliului Județean Maramureș.

Un alt obiectiv strategic pentru dezvoltarea Maramureșului îl reprezintă finalizarea Barajului Runcu, proiect care beneficiază în acest an de 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here