PREVIZIBIL – Luni se schimbă managerul celui mai mare spital din județ: sigheteanul Alexandru Oros revine la conducerea Spitalului Județean de Urgență

2
2321
Alexandru Oros, Vasile Pop

DECIZIE. Juristul liberal George Alexandru „Ducu” Oros (43 de ani) din Sighetu Marmației a revenit în funcția de manager interimar al celei mai mari unități spitalicești din județ, Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, numire (politică, evident, ca și toate de până acum) făcută prin ordin de ministru.

 

Oros a fost manager al Spitalului Municipal Sighetu Marmației, este consilier județean și este de profesie jurist, fiind pentru o perioadă și președintele filialei PNL din Sighetu Marmației, iar la alegerile locale din 2016 fiind candidatul liberalilor la funcția de primar.

 

Este, practic, un reloaded previzibil, Oros fiind numit prima dată manager interimar în 10 aprilie 2020, de ministrul liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, după ce fostul manager (Sorina Pintea) a fost reținută de DNA sub acuzația de luare de mită, iar președintele Consiliului Județean Maramureș din acea vreme, pesedistul Gabriel Valer Zetea, l-a numit manager interimar pe Ioan Vasile Pop, până atunci director medical al spitalului.

 

Numirea peste capul președintelui CJ Maramureș a fost posibilă prin conjunctura vremii: era stare de urgență și spitalele erau în subordinea directă a ministerului. În 22 mai 2020, cum a fost înlocuită starea de urgență cu cea de alertă, pesedistul Zetea l-a destituit pe liberalul Oros și l-a renumit în funcție pe Pop.

 

Acum, situația a revenit la momentul aprilie 2020 nu pentru că e stare de urgență, ci pentru că, între timp, pesediștii au fost înlăturați prin votul maramureșenilor de la conducerea administrației județene. Așa că numirile sunt apanajul președintelui CJ Maramureș, acum Ionel Bogdan (PNL). Decizia de numire a lui Oros în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare a fost emisă la finalul acestei săptămâni, aceasta urmând să fie pusă în practică luni, 8 martie 2021. Informația a fost confirmată pentru 2mnews de surse implicate direct.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nicio pierdere cu Vasilica, care îl doare la patină de actul medical de la spitalul Judetean. Jurământul lui Hippo e apă de ploaie la Vasilca care era de o buna dispoziție și de un sarcasm rar de întâlnit la medici și asta pe toată durata pandemiei. Banii erau singura valoare umană. Sa-l fi văzută la chefurile de familie cu pretenii ce distrat era pe seam celor covidati. 🤮

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here