FAPTE – Deputatul maramureșean Călin Bota: Salariul minim s-a majorat cu 3,1%, alocaţia pentru copii cu 16%, pentru pensii sunt alocați 7,83% din PIB

1
846
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș

MAJORĂRI FĂCUTE ÎN 2021. Bugetul pentru 2021 se bazează pe investiții care aduc o creștere economică sănătoasă, din care să se susțină ulterior creșteri de pensii, salarii și alocații, consideră deputatul PNL Maramureș Călin Bota. „Este un buget pentru venituri cu adevărat mai mari, care să nu fie subminate de mari creșteri de prețuri ca pe vremea PSD, venituri care să fie realizate din creștere economică, nu din împrumuturi. Nu este un buget de austeritate în condițiile în care sunt prevăzute cheltuielile mai mari decât în anul precedent”, a afirmat deputatul liberal Călin Bota.

 

Bugetul prevede o creștere economică de minimum 4,3% din PIB, generată în mare proporție de investiții publice în infrastructură, cu efecte de multiplicare în economie.

 

„Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a majorat la 2.300 lei lunar, începând din 13 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creştere de 3,1% faţă de luna decembrie 2020. La capitolul alocaţie de stat pentru copii, din ianuarie 2021, cuantumul acesteia s-a majorat cu 16% faţă de valoarea din decembrie 2020. În mai puțin de 6 ani, PNL a reușit să crească alocațiile de la 42 lei în 2015, la 214 lei acum. Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public de pensii pentru anul 2021 totalizează 87,472 miliarde de lei, respectiv 7,83% din PIB”, a mai precizat deputatul PNL Maramureș.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here