PROGRAMUL COMPLET – În Baia Mare, manifestările dedicate Zilei Naționale a României încep la ora 9, iar parada militară, la ora 15

0
1002

1 DECEMBRIE. În municipiul reședință de județ, Ziua Națională a României va fi sărbătorită începând cu ora 9, la Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” urmând să aibă loc dezvelirea plăcii aniversare dedicată Centenarului Marii Uniri. După ceremonia de la unitatea militară, autoritățile administrației publice locale, împreună cu reprezentanții structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională vor depune coroane de flori la monumentele reprezentative de pe raza municipiului Baia Mare.

 

De la ora 15, în Piața Tricolorului (pe strada Gheorghe Șincai, se pornește din dreptul Poliției Municipiului și a Colegiului Național Gheorghe Șincai și se parcurge traseul până în dreptul Palatului Administrativ și al Primăriei Baia Mare) va avea loc ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale a României.

 

Va fi prezentat Drapelul de luptă și Detașamentul de Onoare, apoi se va intona Imnul Național, urmat de oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți și nelipsitele alocuțiuni ale reprezentanților administrației. Ceremonialul militar se va încheia cu defilarea Detașamentului de Onoare și tehnica din dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Manifestarea se va încheia cu un moment cultural-artistic și focuri de artificii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here