INTERZIS CARDIACILOR – Minaur câștigă dramatic, în ultima secundă, din 7 metri, la Baia Mare, cu Potaissa Turda

0
342

LIGA I – HANDBAL MASCULIN. Duminică, 17 septembrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 34-33 (16-14), pe Potaissa Turda. Partida, arbitrată de cuplul, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 7 (Minaur) și 4 (Potaissa).

 

După un început mai bun, în care s-a distanțat la 3 goluri (min. 10, 5-2), vicecampioana a fost egalată în min. 14 (6-6), însă în doar 3 minute și-a refăcut ecartul: 9-6 (min. 17). Oaspeții nu au cedat și au reușit să se apropie la un singur gol (min. 21, 12-11), însă Minaur a refăcut avantajul de 3 goluri (min. 25, 14-11). Deja vu. La pauză, băimărenii au intrat la vestiare cu 16-14 (Ghiță, de la turdeni, reușind un gol pe final de repriză).

 

Scenariul s-a repetat, până la un punct, și în a doua parte a jocului, Minaur fiind la 5 goluri avantaj în min. 35, 20-15, și păreau a fi scăpați în câștigători. Potaissa recuperează diferența, pas cu pas, și în min. 50 egalează situația pe tabela de marcaj, 26-26, prin golul lui Thalmaier de pe extrema dreaptă. Echilibrul se menține până spre sfârșit, când, cu 100 de secunde înaintea finalului partidei Potaissa trece în avantaj, prin golul aceluiași Thalmaier: 32-33.

 

Ca de obicei, când totul pare pierdut, Minaur se trezește și egalează prin ghiuleaua lui Vujovic, dar mai sunt doar 36 de secunde joc și oaspeții au minge și atacul. Trage interul stânga Dragoş Hanţaru, venit în vară de la echipa norvegiană OIF Arendal, ratează. Georgianul Irakli Kbilashvili este eliminat, dar mai sunt numai 5 secunde. Antrenorul Sabou cere time-out. Ce mai poți face în 5 secunde.

 

Totuși, la revenire, Fotache este faultat de Thalmaier, se dictează 7 metri. Partida s-a terminat, dar se așteaptă rezultatul aruncării. Aruncă Kozakevych, care e în mână și inspirație (a marcat 4 goluri din 4 lovituri de la 7 metri, procentaj 100%) și înscrie. Minaur câștigă nesperat.

 

Pentru Minaur au marcat: Da Silva Mollino (9 goluri), Vujovic (7 goluri), Kotrc (5 goluri), Botea și Kozakevych (câte 4 goluri), Vujic (3 goluri), Nagy și Ratkovic (câte 1 gol). Portarul Therekhov din nou imperial: 12 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat: Thalmaier (7 goluri), Ghiță (6 goluri), Daniel Pop (5 goluri) și Hanțaru (4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 4 în clasamentul Ligii I, cu 7 puncte (2 victorii, 1 egal și 1 înfrângere) – cu amendamentul că mai sunt două partide nedisputate în această etapă. În etapa a 5-a, Minaur joacă în deplasare, în 24 septembrie, cu CSM Vaslui (locul 13, penultimul).

 

* Foto: @Dragomir Ovidiu via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here