MARE VICTORIE – Știința Baia Mare s-a calificat în finala Ligii naționale, unde întâlnește Dinamo pentru o performanță unică în rugby-ul românesc: al 5-lea titlu consecutiv de campioană

0
580

RUGBY – LIGA I. Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru semifinala Ligii Naționale de rugby, Știința Baia Mare a învins, cu 18-16 (9-7), SCM USV Timișoara. Partida, arbitrată la centru de Alexandru Eugen Ionescu, a opus echipele clasate pe locuril 1 în Grupa A (Baia Mare) și 2 în Grupa C (Timișoara).

 

O reeditare a semifinalei de anul trecut, când băimărenii s-au impus cu 11-9. O cunoscută: echipa pe care o va înfrunta câștigătoarea acestui meci în finala pentru titlul de campioană națională este Dinamo, care s-a impus în cealaltă semifinală în fața Stelei (scor: 20-19). Frig la Baia Mare, +2 grade Celsius, teren moale, dar relativ bun ținând cont de precipitațiile din ultimele zile.

Un meci pe muchie de cuțit și astăzi la Baia Mare, campioana en-titre întrebuințându-se serios pentru a-și continua drumul spre îndeplinirea obiectivului, unul care ar fi unic pentru rugby-ul românesc din toate timpurile: al cincilea titlu consecutiv de campioană.

 

Au suferit mult toți rugbiștii care s-au aflat astăzi pe teren, într-un meci încrâncenat, o confruntare a orgoliilor și a unor forțe sensibil egale, obligate până acum de regulamentul federației naționale să dispute, în cea mai mare parte a campionatului, meciuri de antrenament, cu adversari mult mai slab cotați. Chiar dacă a pornit din postura de favorită a partidei, Știința fiind campioană și jucând pe teren propriu, echipa din Baia Mare s-a întrebuințat foarte serios pentru victoria care a dus-o în finală.

 

Știința a presat încă din debutul partidei, reușind două transformări prin Paul Popoaia și punând 6 puncte pe tabela de marcaj. Aproape întorși din drumul spre vestiare de arbitrul Ionescu, care a decis să mai prelungească puțin repriza după eliminarea temporară a lui Căpățână (Timișoara), băimărenii au jucat la margine, încercând să profite de superioritatea numerică și să marcheze primul eseu. Însă bănățenii au interceptat balonul de la Popoaia, care a acuzat o accidentare, iar Marius Simionescu a finalizat o cursă de peste 70 de metri până în centrul terenului de țintă, eseu transformat de Conache, care a dus Timișoara într-un avantaj nesperat: 6-7. Dar Iordache tot nu a fluierat finalul, iar băimărenii au întors scorul printr-o nouă penalitate transformată de Popoaia: 9-7, scor cu care s-a intrat la vestiare.

 

Tot Paul Popoaia a marcat și primele puncte din repriza a doua, tot în urma unei lovituri de pedeapsă, ducând scorul la 12-7. Bănățenii nu au cedat, Conache a transformat și el o lovitură de pedeapsă (12-10). Duelul Popoaia vs. Conache a continuat, ambii mai transformând câte două penalități și scorul a ajuns 18-16, care nu a mai fost modificat până la final, un final care a consemnat victoria Științei și bucuria jucătorilor care vor juca în ultimul act al competiției, la București, cu Dinamo. Finala este programată în 9 decembrie 2023.

 

* Foto: @Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here