VICTORIE ÎN CUPELE EUROPENE – Știința Baia Mare / Romanian Wolves a câștigat categoric, la Amsterdam, cu Delta (Țările de Jos)

0
266

RUGBY EUROPE SUPER CUP 2023. Vineri, 10 noiembrie 2023, la National Rugby Center Amsterdam (NRCA) Stadium din Amsterdam (Țările de Jos / Olanda), în meci contând pentru etapa 2 Grupa A Rugby Europe Super Cup 2023 la rugby, Delta Rugby Nederland (Țările de Jos) a pierdut, cu 5-31 (0-19), meciul cu Romanian Wolves (echipă formată din lotul campioanei Știința Baia Mare / România). Partida, condusă de o brigadă din Georgia care l-a avut la centru pe Saba Abulashvili, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (olandezii) și 1 (românii).

 

Băimărenii au pornit din postura de favoriți în meciul desfășurat aseară la Amsterdam. În prima etapă, Romanian Wolves a învins, la Baia Mare, pe Bohemia Rugby Warriors (Cehia) cu 76-7, iar Delta Rugby Nederland a pierdut în deplasare cu Brussels Devils (Belgia) cu 41-12.

 

Antrenorul Eugen Apjok (Romanian Wolves) a început partida cu următorul 15:  James Scott, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Florian Roșu, Mate Dardzulidze, Alexandru Alexe, Nicolas Immelman (cpt.), Beka Bitsadze, Alexandru Țiglă, Nikau McGrecor Murray, Kefentse Mahlo, Jason Tomane, Abele Atunaisa, Mihai Lămboiu, Paul Popoaia.

 

Băimărenii au deschis scorul încă din min. 2, după un început dominant, în urma căruia Alexandru Alexe a culcat balonul în terenul de țintă în urma procedeului dus la rang de artă de Știința, molul (transformarea a fost ratată). În min. 9, după fixări repetate în 22-ul advers, Știința marchează al doilea eseu, unul spectaculos, reușit de Mihai Lămboiu care a interceptat în colțul terenului balonul de urmărire trimis de Popoaia (eseul a fost transformat de Popoaia: 12-0, min. 10).

 

Tot Popoaia și Lămboiu sunt la originea celui de-al treilea eseu marcat de echipa română (eseu transformat de Popoaia). Echipa băimăreană a dominat partida până la pauză, dar nu a mai reușit să marcheze (Jason Tomane a fost oprit chiar pe linia de țintă), intrând la vestiare cu un scor de 19-0. În repriza a doua, băimărenii marchează cel de-al patrulea eseu în min. 67, în urma unui mol de margine (marcă înregistrată Știința), prin georgianul Levan Papidze (eseul a fost transformat de Popoaia și scorul a ajuns 26-0). Finalul meciului dominat cu autoritate de campioana României a adus cel de-al cincilea eseu al Romanian Wolves (marcator Kefentse Mahlo după o deschidere a lui Alexandru Alexe – transformarea a fost ratată).

 

Chiar spre final, Delta reușește punctele de onoare în urma eseului marcat de William Edwards (transformarea a fost ratată). O partidă în care băimărenii au câștigat categoric, în urma a 5 eseuri (3 transformate) față de 1 eseu al adversarilor (netransformat). Ca argumente, raportul principalilor parametri tehnici (Delta vs. Wolves): posesie 38%-62%, pase 46-114, pase din contact 5-3, recuperări 14-12, placaje date 111-56, placaje ratate 28-9, margini pierdute 4-1, grămezi câștigate 3-6, grămezi pierdute 1-0. Scor final: 5-31 (0-19).

 

Celălalt meci al etapei a 2-a din grupă, Bohemia Rugby Warriors (Cehia) – Brussels Devils (Belgia) se dispută astăzi, 11 noiembrie, iar pe 18 noiembrie este programată ultima etapă, când băimărenii joacă de la ora 20.20 la Soignies, cu belgienii de la Brussels Devils.

 

* Foto: @Gerard Spaans/Rugby Europe

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here