AR FI PUTUT, DACĂ AR FI CREZUT – Explorări Baia Mare pierde cu Steaua la București și se pregătește pentru ultima partidă a anului, cu liderul Dinamo

0
196

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Duminică, 11 decembrie 2022, în Sala “Mihai Viteazul” din București, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de volei masculin, Steaua București a învins, cu 3-1 (25-19, 25-16, 21-25, 25-23), formația Știința Explorări Baia Mare. Înaintea etapei, cele două echipe se clasau pe locurile 4 (Steaua) și 7 (Explorări).

 

Partida, arbitrată de ploieșteanul Marius Ștefurac (principal) și bucureșteanul Alexandru Prodana (secundar), s-a încheiat conform calculului hârtiei, deși băimărenii au avut și șansa și putința de a furniza surpriza etapei, însă au tratat cu prea puțină încredere primele două seturi, iar Steaua a început declinul doar când deja conducea cu 2-0, cu seturi câștigate la 19 și la 16, dar mult mai disputate decât lasă senzația tabela de marcaj, bucureștenii având nevoie de 47 de minute pentru a se impune.

 

În setul 3, băimărenii reușesc revenirea și se impun după 26 de minute, pornind în trombă și în setul 4, spre egalare (a fost cel mai disputat set, finalizat în 30 de minute). Explorări a condus în permanență în prima parte, reușind să se detașeze la 2-6, apoi steliștii au egalat la 7, oaspeții s-au distanțat din nou la 3 puncte (8-11), diferență pe care au menținut-o până la începutul celei de-a doua jumătăți a setului: 13-16.

 

Gazdele au egalat din nou la 16 și apoi au trecut la conducere, având chiar 4 puncte în avanataj: 23-19. Explorări a mai reușit o revenire, Tarța, Cheagă și Dragomir ducând scorul la 24-23. A fost momentul în care antrenorul Bogdan Kotnik (Steaua) îl introduce pe Sobala în locul lui Vologa, băimărenii sunt la serviciu, dar steliștii nu mai greșesc preluarea și Matei lansează atacul decisiv care a adus gazdelor punctul victoriei, după o oră și 43 de minute: 25-23.

 

Pentru Explorări au punctat: Cheagă (19 puncte),Tarța (14 puncte), Dragomir (9 puncte), Silvășan-Pașca (7 puncte), Hepburn (6 puncte), Taboada (3 puncte). De la Steaua s-au remarcat Matei (21 puncte), Pokersnik (14 puncte), Peța (12 puncte), Sobala (11 puncte) și Wilson (10 puncte).

 

În urma înfrângerii, Explorări se situează pe locul 9, cu 11 puncte (4 victorii și 6 înfrângeri). Următorul meci al băimărenilor este marți, 13 decembrie, tot în București, o misiune imposibilă, cu liderul campionatului, Dinamo (partidă în devans, care contează pentru etapa a 11-a, ultima a turului campionatului).

 

* Foto: @Steaua București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here