AU CÂȘTIGAT – Minaur câștigă la Cluj-Napoca și urcă pe locul 7, salvator de la retrogradare

0
1696

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 26 aprilie 2024, pe Stadionul Clujana din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului Ligii a III-a Seria a 10-a la fotbal masculin, CS Sănătatea Servicii Publice a pierdut, cu 2-4 (1-1), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Mihai Ovidiu Motan din Târgoviște, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 7 (Sănătatea) și 8 (Minaur).

 

Un meci între echipe care au primit un balon întreg cu oxigen după anunțul echipei din Ocna Dej că se retrage din campionat, implicit problema unei retrogradate direct a fost rezolvată, ambele echipe mai sperând că nu se vor regăsi pe penultima poziție din serie, unde acum este echipa suporterilor Olimpia Satu Mare.

 

Băimărenii au venit la Cluj din postura de singura echipă din serie neînvinsă în play-out. În sezonul regulat, Minaur a câștigat ambele meciuri, atât la Cluj-Napoca cât și la Baia Mare, cu același scor, 2-0, o victorie putând-o urca pe locul 7, în urma unei rocade la golaveraj cu adversara sa. Însă nici „Virușii verzi” nu aveau ca obiectiv să-și complice situația în a doua parte a play-out-ului, așa că meciul era departe de a fi tranșat în vreun fel.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început meciul cu următorul 11: Breban – Mureșan, Lazăr, Simion (cpt.), Achim – Matei, Csiszer, Stănescu, Serediuc – Orosz, Batin. Două schimbări față de echipa de început din etapa trecută, Csiszer în locul lui Vitan și Orosz în locul lui Gherman.

 

Gazdele reușesc deschiderea scorului în min. 11 prin tânărul mijlocaș central Andrei Ciprian Dioszegi (19 ani), scăpat pe contraatac. Băimărenii nu au cedat inițiativa, au pus presiune pe apărarea Sănătății și în min. 16 Raphael Stănescu reușește egalarea în urma unei grave erori a portarului – Stănescu a tras direct direct din lovitură liberă din partea laterală a careului de 16 metri, având doar doi oameni în zid, pe jos, șutul fiind ușor deviat în colțul din stânga (greșeală de portar și de apărare).

 

Începe repriza a doua, la Satu Mare, echipa suporterilor Olimpia conduce Victoria Carei și un egal nu le ajută pe niciuna dintre echipe. În min. 61, mijlocașul Raul Saroși (23 de ani) readuce gazdele în vanataj, marcând pentru 2-1, dar gazdele rămân rapid în inferioritate numerică (eliminare pentru două galbene a lui Denis Paul în min. 63). Stănescu face dubla și egalează în min. 70, iar apoi, după numai 2 minute, adolescentul Calvin Cândea înscrie la doar 5 minute de la introducerea sa pe teren (l-a înlocuit pe Orosz) – are doar 16 ani acest jucător și este la primul gol pentru Minaur (a debutat în urmă cu 20 de zile la echipa mare).

 

Minaur forțează și în min. 75 Batin ratează desprinderea, după o lovitură cu capul, nemarcat din centrul careului (mingea nu a fost pe spațiul porții). Raul Saroși min. 81 are egalarea în gheată, după ce tot el a obținut un penalty, în urma unui fault, dar ratează (a șutat cu elan scurt, dar Breban a ghicit colțul și a parat). Ca-n viață și-n fotbal ocaziile se răzbună și Minaur reușește al 4-lea gol, o reușită personală a lui Cătălin Ștefănescu (min. 85). De generic.

 

La Satu Mare, Olimpia – Victoria Carei: 3-3 (gazdele au egalat în prelungiri). Se încheie și meciul de la Cluj-Napoca: 2-4, victorie care dă drumul buteliei de oxigen a băimărenilor, care respiră în sfârșit mai îndepărtați de amenințarea retrogradării.

 

• CS Sănătatea Servicii Publice – CS Minaur Baia Mare: 2-4 (1-1), au marcat Andrei Dioszegi (min. 11), Raul Sarosi (min. 61) / Raphael Stănescu (min. 16, min. 70), Calvin Cândea (min. 72), Cătălin Ștefănescu (min. 85).

 

În urma victoriei, Minaur urcă pe locul 7 (face rocada cu Sănătatea Cluj cu care este la egalitate de puncte, 25, cele două echipe fiind departajate de golaveraj, dar și de rezultatul meciului direct). În etapa următoare, Minaur joacă pe teren propriu, în 3 mai, cu Lotus Băile Felix (locul 6).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here