CALIFICARE – CAMPIONATUL MONDIAL – Doi jucători ai Minaurului, Botea și Nagy, vor fi adversari cu un al treilea, Číp, în meciul România – Cehia de la Baia Mare

0
238

ROMÂNIA – CEHIA, LA BAIA MARE. Lotul naționalei României de handbal masculin vine începând din 28 aprilie la Baia Mare, pentru pregătire și pentru meciul tur cu Cehia din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2025. Primul meci din dubla cu Cehia se va desfășura în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în 8 mai 2024.

 

Pentru dubla cu Cehia, selecționerul echipei naționale, George Buricea, a anunțat un lot de 20 de jucători: 7 de la CSM Constanța (echipa de club antrenată de selecționerul Buricea), 4 de la campioana Dinamo București, câte 2 de la Minaur Baia Mare, Potaissa Turda și Steaua București și câte unul de la HC Buzău, Benfica Lisabona și CB Granollers.

 

De la Minaur au fost convocați interul stânga Tudor Botea (26 de ani) și pivotul Robert Nagy (26 de ani). La naționala Cehiei va juca și handbalistul Minaurului, extrema dreaptă Tomáš Číp (34 de ani). Astfel, cei trei coechipieri pot fi adversari în meciul dintre cele două echipe naționale.

 

Iată lotul României:

* Gabriel Ilie, CSM Constanța

* Alexandru Andrei, CSM Constanța

* Călin Căbuț, CSM Constanța

* Ionuț Nistor, CSM Constanța

* Liviu-Emil Caba, CSM Constanța

* Dan Vasile, CSM Constanța

* Andrei Drăgan, CSM Constanța

* Călin Dedu, CS Dinamo București

* Robert Militaru, CS Dinamo București

* Dan Racoțea, CS Dinamo București

* Daniel Stanciuc, CS Dinamo București

* Tudor Botea, CS Minaur Baia Mare

* Robert Nagy, CS Minaur Baia Mare

* Ionuț Iancu, CSA Steaua București

* Nicușor Ungureanu, CSA Steaua București

* Denis Vereș, AHC Potaissa Turda

* Roland Thalmaier, AHC Potaissa Turda

* Zamfir Zavenica Dumitrana, HC 2012 Buzău

* Demis Grigoraș, SL Benfica Lisabona

* Andrei Buzle, CB Granollers.

 

Returul va avea loc în Cehia, la 12 mai.

 

* Colaj foto 2mnews: foto @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here