FAPT – Pugilistul maramureșean Samuel Roman (CSM Sighetu Marmației) a câștigat Cupa României la categoria 67 kg, după cea mai echilibrată finală a zilei: verdict 3-2

0
323

BOX – CUPA ROMÂNIEI. Vineri, 22 martie 2024, pugilistul maramureșean Samuel Gabriel Roman (20 de ani, CSM Sighetu Marmației) a câștigat Cupa României la categoria 67 kg (semimijlocie), după ce 3 arbitri din cei 5 din juriu l-au desemnat câștigător în finala disputată împotriva lui Doruleț Țiu (19 ani, Dinamo București).

 

A fost singura finală disputată în prima zi a finalelor Cupei României decisă la limită (scor 3-2). În meciul arbitrat în ring de sibianul Adrian Zidaru, pentru victoria lui Roman au punctat jurații Raul Bara din Salonta (29-28), Cătălin Vâzdoagă din Iași (30-27) și Alexandru Coneru din Oradea (29-28), iar pentru victoria lui Țiu au punctat jurații Valeriu Bandalac din Botoșani (29-28) și Radu Pleș din Oradea (29-28).

 

Roman a mai boxat cu Țiu în urmă cu 5 ani, în finala Campionatului Național de Juniori 2019 de la Brăila (pe atunci ambii pugiliști boxau la categoria 60 kg), atunci Roman câștigând prin decizie unanimă (5-0). Între timp, însă Țiu, care a ajuns în loturile naționale de juniori, tineret și seniori (este multiplu campion și câștigător al Cupei României la cele trei categorii de vârstă), câștigând bronzul la Europenele pentru juniori în 2020 și pentru tineret în 2022 și argintul la Campionatele Balcanice 2023 de la Albena (Bulgaria), a urcat în categorie, la 71 kg, pentru ediția din acest an a Cupei României scăzând în greutate pentru a concura la fosta categorie semimijlocie (67 kg) – este o strategie a clubului Dinamo, care îl are la categoria 71 kg pe un alt sportiv competitiv, Alex Herțeg (care și-a câștigat categoria la această ediție a Cupei României).

 

Samuel Roman este și el multiplu campion național la categoriile de vârstă juniori, tineret (Under 22) a urcat și el în categorie (în 2022 boxa la categoria ușoară, 63,5 kg) și și-a schimbat clubul în iarnă, revenind la CSM Sighetu Marmației de la CSȘ 2 Baia Mare și apoi RSC Boxing Club Baia Mare (unde a fost antrenat de fostul mare pugilist sighetean Claudiu Râșco, medaliat la Europene și Mondiale, desemnat de trei ori consecutiv, în perioada 1997-1999, Cel mai bun pugilist român).

 

La această categorie de greutate au participat doar 5 sportivi, atât Roman, cât și Țiu disputând un singur meci pentru a ajunge în finală (ambii s-au impus cu 5-0 în semifinale) – în fapt, ediția din acest an a Cupei României nu a suscitat interesul scontat de FRB, la cele 12 categorii de greutate fiind înscriși doar 60 de sportivi (la 3 categorii nici nu au avut cui să înmâneze medalia de bronz, iar la categoria 57 kg s-a disputat direct… finala, fiind doar doi sportivi înscriși).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here