LA NAȚIONALĂ – Două jucătoare de la Minaur Baia Mare, convocate la națională pentru ultimele două partide din preliminariile Campionatului European 2024

0
936
Oana Borş, Eva Kerekes

SELECȚIONATE. Tinerele Oana Borș (extremă dreapta, 20 de ani) și Eva Kerekes (22 de ani, extremă stângă) de la Minaur Baia Mare au fost convocate de antrenorul principal al naționalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, pentru ultimele două partide din preliminariile Campionatului European 2024, competiție găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie și la care echipa României este deja calificată, fiind lider în Grupa 1 (la turneul final se califică primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3).

 

Ultimele două meciuri din Grupa 1 preliminară sunt programate în 4 aprilie, la Cazin, cu Bosnia-Herţegovina, și în 7 aprilie, la Buzău, cu Grecia. După ultimul meci din grupă, România va disputa un meci amical cu campioana olimpică şi mondială Franţa, la Clermond-Ferrand (meciul nu are încă stabilită o dată fixă, urmând să se dispute, conform FRH, între 13 și 15 aprilie).

 

Iată lotul României pentru partidele cu Bosnia-Herțegovina (în deplasare) și Grecia (acasă):

 

* Portari: Diana Ciucă (Rapid Bucureşti), Bianca Curmenţ (SCM Craiova), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea);

* Jucătoare de câmp: Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (Gloria Bistriţa), Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Elena Roşu (Măgura Cisnădie), Ştefania Stoica (CSM Bucureşti), Oana Borş, Eva Kerekes (Minaur Baia Mare), Corina Lupei (Dunărea Brăila), Andra Moroianu (Gloria Buzău), Roberta Stamin (HC Zalău), Ana Ciolan (CSM Tg. Jiu), Lorena Ostase (Rapid), Bianca Voica (Corona Braşov).

 

În precedentele meciuri din Grupa 1 preliminară, România a obținut 4 victorii: 49-18 cu Bosnia-Herțegovina (acasă), 32-20 cu Grecia (în deplasare), 26-24 şi 25-23 cu Croaţia.

 

Pentru prima dată, la ediția din acest an, Campionatul European se va disputa cu 24 de echipe (titlul continental este deținut de Norvegia). La precedentele două ediţii ale Europenelor, România s-a clasat pe locul 12 – cea mai bună performanţă a fost obținută în 2010, când România s-a clasat pe locul 3.

 

* Foto: colaj 2mnews pe baza imaginilor @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here