MVP – Un jucător de la Minaur în echipa ideală a Ligii Naționale, stabilită de antrenorii echipelor din primul eșalon: cel mai bun centru din țară

0
679

CEL MAI BUN CENTRU DIN LIGA NAȚIONALĂ. Cei 15 antrenori ai echipelor din Liga Națională de handbal masculin (cea de-a 16-a echipă, AHC Dunărea Călărași s-a retras la începutul anului din competiție) au stabilit, la inițiativa cotidianului de specialitate ProSport, echipa ideală a ediției 2020-2021. Fiecare antrenor a avut dreptul să nominalizeze un singur jucător pe fiecare post, iar jucătorii cu cele mai multe voturi pe posturi au format echipa ideală a sezonului.

 

În acest cel mai bun „7” al ediției 2020-2021, pe poziția centru cele mai multe voturi (7 din 15) le-a primit jucătorul echipei Minaur Baia Mare, Călin Căbuț (dintre cei 7 jucători cei mai buni pe posturile lor, Căbuț vine de la echipa cea mai slab clasată, Minaur ocupând în această ediție locul 6 în Liga Națională). Iată cum arată echipa ideală a jucătorilor din Liga Națională, conform celor 15 antrenori principali:

 

  1. Portar: Saeid Heidarirad (Dinamo București, loc 1) – 9 voturi
  2. Extremă stânga: Filip Marijanovic (CSM Focșani, loc 5) – 6 voturi
  3. Inter stânga: Raul Nantes Campos (CSM București, loc 4) – 10 voturi
  4. Centru: Călin Căbuț (Minaur Baia Mare, loc 6) – 7 voturi
  5. Inter dreapta: Cristi Ghiță (Potaissa Turda, loc 2) – 8 voturi
  6. Extremă dreapta: Ionuț Nistor (HC Dobrogea Sud Constanța, loc 3) – 6 voturi
  7. Pivot: Adrian Rotaru (CSM București, loc 4) – 5 voturi.

 

Călin Mihai Căbuț (22 de ani), originar din municipiul mureșean Reghin, s-a născut la 6 octombrie 1998, are 1.92 m înălțime și 92 de kilograme greutate. A început handbalul la vârsta de 9 ani, la Liceul Lucian Blaga – CSȘ Reghin de unde s-a transferat, la 13 ani la Academia de Handbal Minaur, făcând repede pasul spre echipa de seniori din divizia secundă (unde a jucat două sezoane) și a făcut parte din echipele naționale de juniori și tineret, iar acum este o prezență constantă în echipa națională a României și, evident, a echipei Minaur (de 4 sezoane jucând la echipa băimăreană în prima ligă valorică – în urmă cu 3 ani declara că antrenorul care i-a dat încredere și l-a propulsat spre performanță este Raul Fotonea).

 

 

În 2017 a fost desemnat de antrenorii echipelor din Liga Naționale „Cel mai bun tânăr handbalist din Liga Națională”. La clubul băimărean joacă cu nr. 14 pe tricou. În acest sezon a jucat pentru Minaur Baia Mare 26 de meciuri (22 în Liga Națională și 4 în EHF European Cup), marcând 102 goluri (75 în Liga Națională și 27 în cupele europene). Jucătorul său favorit este francezul Nikola Karabatić (de 4 ori campion mondial și dublu campion olimpic).

 

În echipa ideală au mai primit voturi și jucătorii echipei Minaur Baia Mare: Tomas Cip (extremă dreapta) și Andrei Buzle (inter stânga – a fost singurul român nominalizat pe acest post).

 

* Foto: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here