ÎN SFÂRȘIT – Minaur câștigă la Baia Mare, dar încheie sezonul regulat pe ultimul loc și își joacă soarta retrogradării în play-out

0
503

FOTBAL LIGA A III-A. Vineri, 22 martie 2024, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 2-0 (0-0), partida cu CS Sănătatea Servicii Publice. Meciul, arbitrat la centrul de Cosmin Apetrei din Roznov, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 10 (Minaur) și 7 (Sănătatea).

 

Antrenorul lanternei roșii”, Ciprian Danciu, a început partida cu următorul 11: Breban – Bratu, Simion (cpt.), Lazăr, Mureșan – Serediuc, Ștefănescu, Vitan, Matei – Orosz, Batin. Practic, o altă echipă, Danciu a făcut 7 schimbări față de echipa cu care a început în etapa trecută (Simion în locul lui Tincu, Bratu în locul lui Achim, Serediuc în locul lui Urvanțev, Ștefănescu în locul lui Csiszer, Matei în locul lui Stănescu, Orosz în locul Gherman și Batin în locul lui Șter – toți cei 7 ex-titulari sunt pe banca de rezerve, înlocuirile nefiind generate de accidentări).

 

Băimărenii își joacă fiecare meci cu glonțul retrogradării la tâmplă, iar schimbările numeroase efectuate de antrenorul Danciu dovedesc că lotul de 12 jucători transferat în disperare de cauză în pauza de iarnă nu a fost încă integrat în strategia sa de joc, Minaur neavând încă o rețetă stabilă. Meciul, unul pe contre, între două codașe ale seriei, care se vor întâlni și în play-out.

 

Deși oaspeții au jucat fără 3 titulari (unul, Vescan, suspendat, alți doi accidentați), băimărenii au fost mai periculoși pe contraatac, fiind și cei care și-au concretizat dorința de victorie și pe tabela de marcaj. Golul a venit greu, în repriza a doua, Raul Vitan deschizând scorul după o combinație cu Ștefănescu, în min. 57. E primul gol marcat de Minaur în cel de-al treilea meci oficial din acest an (băimărenii au și cel mai slab atac din serie, doar 16 goluri marcate înaintea acestui joc, cu o medie de mai puțin de 1 gol pe meci).

 

După gol, gazdele s-au retras în apărare, mizând pe cartea contraatacului, iar „virușii” au încercat egalarea în meciul-prolog al etapei, însă limitele tehnice ale unei situate în play-out în Liga a III-a nu le-a permis egalarea. Mai mult, pe final, veteranul Batin recuperează la centrul terenului, avansează pe extremă și centrează perfect pentru Raphael Stănescu (introdus de Danciu pe teren în min. 73), care marchează cu siguranță. Era min. 88 și soarta partidei era deja stabilită.

 

* Minaur Baia Mare CS Sănătatea Servicii Publice: 2-0 (0-0), au marcat Raul Vitan (min. 57), Raphael Stănescu (min. 88).

 

În urma victoriei, Minaur încheie sezonul regular cu 14 puncte (3 victorii, 5 egaluri și 10 înfrângeri) și rămâne pe ultimul loc, direct retrogradabil în Liga a IV-a. În etapa următoare, Minaur joacă prima etapă din play-out, unde se intră cu punctele din sezonul regulat (nu se înjumătățesc, ca și în Liga I).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here