VICTORIA ADUCĂTOARE DE CERTITUDINE – După victoria de la Cluj-Napoca, Minaur a câștigat matematic medaliile de bronz ale acestei ediții de campionat

0
234

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Miercuri, 17 aprilie 2024, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii I la handbal masculin, U. Cluj-Napoca a pierdut, cu 30-40 (15-18), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Marian Drăghici & Ionuț Drăguț din Adjud (jud. Vrancea), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 14 (Universitatea) și 3 (Minaur).

 

Meciul, important doar prin prisma faptului că victorie le asigura oaspeților matematic clasarea pe locul 3 la finalul acestei ediții de campionat, s-a finalizat conform tuturor prognozelor sportive, cu victoria fără drept de apel a Minaurului. În pofida acestui aspect, n-a fost o defilare en fanfare, clujenii nu doar că și-au vândut scump pielea, ci și dominând începutul partidei, Adoreanu, Coman, Hossu și Nosrati reușind în min. 12 să conducă chiar cu 4 goluri (8-4).

 

Băimărenii au reușit să egaleze doar în min. 19, după golul lui Vujovic (10-10), o egalare care s-a menținut până cu 5 minute înaintea finalului primei reprize (14-14), un final în care Da Silva Molino, Nagy și Botea au dus Minaurul la cabine cu un avantaj de 3 goluri: 15-18.

 

În repriza secundă, băimărenii au jucat cu mai multă atenție și n-au mai cedat avantajul câștigat cu atâta efort în prima repriză, distanțându-se treptat la o diferență liniștitoare (min. 39, 20-25; min. 44, 23-30), iar în min. 47 aveau deja 10 goluri în plus pe tabela de marcaj, închizând practic meciul după golul lui Lucas Sabou: 23-33. A fost diferența pe care Minaur a păstrat-o până la final. Mai important a fost că antrenorul Alexandru Sabou a putut să ruleze întreg lotul (așa, restrâns cum e el), dând ocazia jucătorilor care joacă mai mult să se mai odihnească.

 

Pentru Minaur au marcat: Botea (7 goluri), Nagy (6 goluri), Fotache, Da Silva Mollino, Cumpănici și Kotrc (câte 4 goluri), Vujovic și Kozakevych (câte 3 goluri), Lucas Sabou (2 goluri), Erik Pop, Cip și Ardelean (câte 1 gol). Portarul Buzogany, 10 intervenții salvatoare (procentaj 41,67%). De la gazde s-au remarcat Nosrati (7 goluri), Coman și Hossu (câte 6 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3, un loc pe care nu-l mai poate matematic în ultimele 2 etape. Meciul următor din campionat al băimărenilor este programat în 16 mai, pe teren propriu, cu CSU din Suceava (locul 6 înaintea acestei etape).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here