AU PIERDUT – Echipa feminină de fotbal din Baia Mare, învinsă categoric la Alexandria într-un meci cu… 14 goluri

0
397

LIGA I FOTBAL FEMININ. Duminică, 23 aprilie 2023, pe Stadionul Comunal din Plosca (jud. Teleorman), în meci contând pentru etapa a 6-a play-out-ului Ligii I la fotbal feminin, CSM Alexandria a învins, cu 10-4 (6-1), echipa ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă 100% feminină, având-o la centru pe bucureșteanca Maria Alexandra Vălușescu, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 1 (Alexandria) și 3 (Baia Mare).

 

În această primă etapă a returului play-outului Ligii I, echipa băimăreană a întâlnit cea mai ofensivă formație, gazdele având o medie de 4,4 goluri marcate pe meci (față de 1,4 goluri marcate de băimărence), o echipă care își neglijează defensiva (are 7 goluri primite – 3 în meciul direct din tur, de la Baia Mare) în favoarea spectacolului, dar care avea doar o singură înfrângere în play-out, la începutul lunii, la Târgu Mureș (2-1).

 

Gazdele au pornit în trombă meciul, reușind ca după o jumătate de oră să conducă, confortabil, cu 4 goluri (cele 4 goluri au fost marcate în doar 18 minute, între minutele 9 și 27). La 4-0 pentru teleormănence, oaspetele au reușit să marcheze (în min. 32), dar până la finalul reprizei CSM Alexandria a mai înscris două goluri (în min. 37 și 45), intrând la vestiare cu scorul de 6-1 (ca pe maidan, unde “la 6 se schimbă porțile”).

 

În cea de-a doua repriză, numărul golurilor s-a păstrat (7 la fiecare 45 de minute), însă băimărencele au reușit să mai atenueze din rușine, întâi reducând diferența prin două goluri consecutive (min. 48 și 60), apoi oaspetele au refăcut diferența de 5 goluri de la pauză, prin două goluri marcate în 3 minute (min. 65 și 67). La 8-3, oaspetele reușesc să înscrie și cel de-al 4-lea gol (în min. 78), pentru ca CSM Alexandria să domine finalul meciului, în care a reușit, din nou, să marcheze de două ori în 3 minute (min. 88 și (90+1), meciul luând sfârșit cu scor de polo: 10-4 (6-1).

 

În urma înfrângerii, Fotbal Feminin Baia Mare rămâne pe locul 3 în Grupa de play-out. În etapa următoare, a 7-a, programată în 7 mai 2023, de la ora 11.00, băimărencele joacă pe teren propriu, cu ACS Piroş Security Protect din Arad, echipă pe care în meciul direct din tur a învins-o, la Sânicolau Mare (jud. Timiș), cu 1-0.

 

* Foto generică (Fotbal Feminin Baia Mare – CSM Alexandria, 9 aprilie 2023)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here