AU CÂȘTIGAT – Minaur Baia Mare învinge CSM Slatina și urcă în prima jumătate a clasamentului Ligii a II-a

0
990

LIGA A II-A – FOTBAL. Sâmbătă, 3 septembrie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 5-a a Ligii a II-a fotbal masculin, CS Minaur Baia Mare a învins, cu, CSM Slatina. O confruntare între echipele clasate pe locurile 12 (Minaur) și 10 (Slatina), arbitrată la centru de George Cătălin Roman din Timişoara, desfășurată după o perioadă de ploi (a plouat și la ora meciului) care au afectat calitatea gazonului.

 

Oaspeții au venit la Baia Mare după un egal pe teren propriu cu AFC Unirea 04 Slobozia (1-1), iar Minaur, după prima victorie obținută în această ediție a Ligii a II-a, în deplasare, la Metaloglobus București (1-0). Un plus de moral pentru gazde, pentru care antrenorul Ciprian Danciu a trimis în teren următorul 11: Băilă – Alexe, Simion, Lazăr, Stoian – Gneba, Donca, Stănescu, Chinde – Ciocan, Stanciu (cpt.).

 

O primă repriză de tatonare, în care părea că se face un studiu live a adversarului în așteptarea greșelii acestuia, iar de greșit au greșit gazdele, Andrei Trașcu înscriind pentru slătineni în min. 24, ca antrenament, cu capul din careul mic – imparabil pentru Băilă -, după o centrare perfectă a lui Doman, nejenat de niciun apărător al băimărenilor: 0-1, scor cu care se intră la vestiare.

 

În repriza a doua, Minaur forțează egalarea prima mare ocazie consemnându-se în min. 55, căpitanul Ciprian Stanciu trăgând în bară, după o pasă de la Ciocan, iar Bakare, introdus în teren, după pauză, de antrenorul Danciu, arată de ce nu l-a păstrat CFR în lot, încercând să reia cu capul, dar realizarea a fost dezamăgitoare. La scurt timp, Alexandre Oliveira (CSM Saltina) șutează din marginea careului în transversală, egalând situația la șuturi în bară. Din păcate, pe tabelă rămâne 0-1.

 

Băimărenii continuă presiunea și lovesc din nou bara norocosului Pop, în min. 68, Sergiu Ciocan din lovitură liberă de la 20 de metri central. Dar meciul se joacă pe goluri, așa că, după o nouă ratare uriașă (min. 73, după ce Toma reușește să respingă de pe linia porții devierea lui Stoian din corner), Minaur egalează în min. 74, după o minge care a circulat pe traseul Bakare – Mucir – Stoian, ultimul înscriind cu un șut plasat, din interiorul careului: 1-1. Și, mai mult, după alte 4 minute, Rotar, împrumutat în această vară de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și introdus pe teren în repriza a doua, înscrie golul victoriei băimărenilor.

 

Minaur Baia Mare – CSM Slatina: 2-1 (0-1), au marcat Alexandru Stoian (min. 74), Bogdan Rotar (min. 78) / Andrei Trașcu (min. 24). În etapa următoare, a 6-a, Minaur Baia Mare joacă în deplasare, în 11 septembrie, la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă clasată pe locul 8 înaintea acestei etape, cu 2 victorii și 2 înfrângeri.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here