ANTREPRENORI LA ÎNCEPUT – Un tânăr antreprenor din Maramureș demarează o investiție într-un parc de rulote într-o zonă cu potențial turistic în creștere

0
3179

* 2mnews a demarat o campanie de promovare gratuită a inițierii afacerilor locale mici și mijlocii,
în semn de apreciere și susținere a antreprenoriatul din Maramureș aflat la  început de drum,
pentru a le încuraja și a le aduce la cunoștința publicului. Acest articol este parte a campaniei.

 

CERNEȘTI. Un tânăr antreprenor vrea să demareze o investiție în înființarea unui parc de rulote într-o zonă din Maramureș cu potențial turistic în creștere. Firma Ecopăstrăvărie SRL, controlată scriptic de Rareș Cătălin Giurgi (22 de ani), dorește să investească 298.500 lei (adică aproximativ profitul ultimilor 2 ani) pentru înființarea unui parc de rulote în comuna Cernești.

 

Conform planului de afaceri, în prima fază este vizată amenajarea a 20 de posturi de parcare pentru rulote pe un teren cu suprafața de circa 6.000 mp, localizat în intravilanul comunei Cernești, mai exact în satul Izvoarele (fost Bloaja), în apropierea drumului comunal care face legătura între satele Ciocotiș și Izvoarele, în amontele Văii Bloaja.

 

Proiectul de amenajare a unei noi baze de agrement este în faza autorizării/avizării (deține certificatul de urbanism și este în avizare pentru acordul de mediu) și este prevăzut să devină funcțional (în faza I) începând cu anul viitor. În etapa a doua, proiectul investițional prevede edificarea unui corp administrativ dotat cu bucătarie, spațiu de servire a mesei, două camere de baie și două cabine de duș – după finalizarea celei de a doua etape se vor putea campa și rulote care nu au toate dotările interioare.

 

Rulotele vor avea acces la cuplare energie electrică din rețeaua interioară (vor fi amenajate 5 posturi de branșare, câte unul pentru 4 rulote). Investitorul este convins că realizarea parcului de rulote va genera posibilități de dezvoltare economică a zonei, dar va și crea un model local de reevaluare a concepţiei localnicilor faţă de valorile patrimoniului natural şi necesitatea protejării acestora.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here