VESTE BUNĂ – A venit noul sistem complet de radioterapie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

0
1694

PREMIERĂ. Nu se făcea să nu vă informăm, în premieră, cu această veste bună: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare este prima unitate spitalicească (din cele cinci incluse în prima fază a programului de finanțare semnat în 2017 cu Banca Mondială) care a fost dotată cu un sistem complet de radioterapie, a confirmat pentru 2mnews ministrul Sănătății Sorina Pintea.

 

Contractul de furnizare al sistemului complet de radioterapie a fost semnat în luna noiembrie 2017, între Ministerul Sănătății și furnizorul de echipamente medicale britanic Elekta Limited. “În baza unor contracte semnate în 2017, a început livrarea de echipamente de radioterapie, primul dintre acestea la Baia Mare, unde se află primul spital care a finalizat construcţia buncărului – construcţie realizată exclusiv din fonduri proprii”, a precizat astăzi, 1 august, ministrul Sănătății Sorina Pintea, care la data semnării contractului dintre minister și compania britanică era managerul Spitalului Județean din Baia Mare.

 

Echipamentul a fost deja instalat la spitalul maramureșean, a mai precizat ministrul Sorina Pintea. Noul echipament de radioterapie reprezintă foarte mult pentru bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe, mii de oameni aflându-se pe liste de așteptare pentru urmarea unor tratamente care pot să le ofere o viață mai lungă. La sfârșitul lunii trecute, Spitalul Județean din Baia Mare a finalizat concursul pentru ocuparea unui post de medic rezident în specialitatea radioterapie, post ocupat de Teodora Ramona Șandor-Remețan.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here