DRUM – S-au făcut testele de asfalt pe DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș, reabilitarea începe în 20 august

1
479

INFRASTRUCTURĂ. O echipă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelevat probe de asfalt pe un tronson experimental de 250 de metri pe DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș, pentru ca în urma analizelor să poată fi oferită “cea mai bună rețetă pentru asfalt” (exprimare oficială).

 

Reabilitarea DN 18B va fi efectuată de CNAIR în regie proprie, prin procedeul de reciclare in situ, lucrările propriu-zise (anunțate, cu mare pompă, ca începând din 1 august de Întâiul Pesedist al Județului, Gabriel Zetea) vor începe în 20 august.

 

Procedura de reciclare in situ presupune decopertarea drumului (cu un utilaj numit “tren de reciclare in situ”), iar materialul rezultat în urma frezării straturilor distruse este amestecat cu diverse adaosuri și reașternut pe drum – procedeul aduce o rapiditate crescută a execuției lucrării care poate ajunge la 1-1,5 km de drum reabilitat/zi.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here