FUNCȚIE DE PARTID – Cum l-a propulsat Zetea pe fostul consilier al prefectului, pe tăcute, ca director la Gospodărirea Apelor

1
1503
Ciprian Cosmin Codreanu (medalion) a fost numit director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș

MAREA ÎNDESTULARE. Alt mare pesedist apropiat de aripa Îngerului de la județeana de partid, Ciprian Cosmin Codreanu, vicepreședinte TSD Maramureș, a fost promovat profesional pe criterii… politice. Noul șef, Codreanu, e economist și s-a născut în 4 noiembrie 1983. Practic, când Codreanu a împlinit vârsta lui Iisus (33 de ani), în loc să-i cumpere, ca tot omul, un cadou, prietenul și șeful politic Gabriel Valer Zetea, pentru că a putut (așa cum a putut să-i dea o funcție director și tânărului frate al prieteni sale), i-a dat o funcție de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș.

 

S-a-ntâmplat în urmă cu opt luni. Cum, mă, adică de opt luni avem șef nou-nouț la Ape și nu ne zice nimeni nimic. O conferință de înscăunare, o serbare de miruire, ceva, nimic? Nu știați, nu? Logic, pentru că acest cadou s-a desfășurat pe tăcute, mutește, ca o aventură amoroasă cu amanta, să n-audă vecinii. Însă nu-i niciun stres și nicio mare supriză, pentru că malaxorul șefilor de la Ape seamănă cu o mașină de spălat arhaică, adică cu o vâltoare, cum e numită în Maramureș. Să refacem doar ultimul cincinal ceaușișt, pentru că altfel ni se termină viața fără să ajungem la o concluzie.

 

Malaxorul de la Ape

 

În iulie 2013, cel numit de liberali, Grațian Taloș, a fost destituit, fiind înlocuit, o scurtă perioadă, de Dan Cânţa, şeful Administraţiei Bazinale Someş-Tisa. Asta până l-au detectat pe Ioan Nan Podar, numindu-l, în vara lui 2013, director interimar. Pe Podar l-au ținut interimar de era să iasă la pensie. În toamna lui 2014, Podar era tot director interimar. N-a mai fost, l-au suspendat din funcție în urma inundațiilor din 21 septembrie și l-au cercetat disciplinar. În fine, l-au tot cercetat până a ajuns director plin.

 

Asta a durat până în 27 noiembrie 2017, când pesedistul din fruntea filialei județene (respectiv The one and only Gabriel Valer Zetea) și-a dat seama că Podar e bolnav și că Codreanu n-are și el un loc de muncă după ce a servit (consilier) la Cancelaria Prefectului în timpul mandatului lui Anton Rohian. În consecință, de la final de noiembrie 2017, adică, iată!, de opt luni, SGA Maramureș are un șef pe care nu-l cunoaște nimeni. Practic, până și pe site-ul oficial al instituției, tot Podar e director. A rămas, scriptic, cimentat acolo.

 

Bine, dacă suferea de anonimat, l-am făcut celebru acum și pe Codreanu, care nu mai este director interimar, ci director delegat (așa i se spune acum celui pus șef fără vreun concurs). La următoarele alegeri, poate să-l pună Zetea pe lista electorală, mai în față așa, nu-n spate, ca pe săraci și lipitorii de afișe. Poate Codreanu nu-i rău, poate-i chiar bun, am dorit doar să semnalăm o altă numire politică, atât. Și să facem public că, în pofida regulilor democratice, carnetul de partid a devenit extrem de important, înlocuind calitățile profesionale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Stimate domnule redactor Catalin Vischi,
    Observatia Dvs referitor la goana PSD dupa ocuparea functiilor cheie este certa si corecta.M-am gandit sa va scriu acest comentariu pentru ca lucrand intr-o redactie de stiri am auzit lucruri interesante despre underground-ul organizatiei PSD Maramures.Aici la noi se vorbeste ca de fapt cel ce conduce PSD Maramures este deputatul Calin Matei cunoscut celor din capitala drept ,,deputatul de trefla,,un domn cu comportament si atitudine de interlop.
    Exista deci si o explicatie la aceasta numire ,,strategica,,La SGA Maramures trebuia un om de incredere si supus deoarece apa spala totul in timp.Sa ne gandim la faptul ca Liviu Dragnea a fost condamnat deoarece a influentat angajarea fictiva a doua doamne la Directia Copilului Teleorman dar acestea lucrau la PSD.Un fapt mult mai grav s-a intamplat la Maramures unde la o societate cu capital integral de stat au fost angajati zeci de sportivi care nu mergeau la lucru dar luau salariu de la stat in schimb activau la cluburi deloc straine de deputatul de trefla.Si ce-i cu asta ,veti spune ? Este o legatura, deoarece baiatul ajuns director la Ape vinde o resursa fundamentala a Romaniei catre cei care plateau salarii celor care nu veneau la lucru.
    Celelate amanunte vi le pot da in privat.Succes la Tg. Mures!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here