PARAMEDICI – SMURD Maramureș: peste 46.000 de intervenții în 8 ani de activitate

0
465

SMURD. Înființat în 8 ianuarie 2010 (cu trei staţii – Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus – dotate cu trei ambulanţe de prim-ajutor şi una de Terapie Intensivă Mobilă), în cei 8 ani de existență, SMURD Maramureș a intervenit cu profesionalism și promptitudine în peste 46.000 de cazuri pentru salvarea celor aflați la nevoie, fiind percepuți de maramureșeni ca simboluri ale ajutorului venit rapid, în cele mai grele clipe.

 

280 de paramedici au fost pregătiți pentru acordarea primului ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare, având competențe resuscitarea cardio-pulmonară și acordarea primului ajutor în caz de traumă, iar din 2015 competențele paramedicilor s-au extins cu abordul intravenos și protezarea respiratorie.

 

SMURD Maramureș funcționează cu nouă echipaje (un echipaj de terapie intensivă mobilă și opt echipaje de prim-ajutor).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here