UN PUNCT – După 12 transferuri în pauza competițională, Minaur reîncepe sezonul cu un egal la Baia Mare cu liderul seriei, SCM Zalău

0
924

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 8 martie 2024, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, în meci contând ca prolog al etapei a 16-a din Liga a III-a Seria a 10-a la fotbal masculin, Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 0-0, partida cu SCM Zalău. Meciul, arbitrat la centru de Darius Florin Iviniș din Zlatna, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 10 (Baia Mare) și 1 (Zalău).

 

Toți suporterii gazdelor sperau să fie doar în aparență un meci disproporționat, între lanterna roșie a seriei, Minaur, și liderul, SCM Zalău, pornit cu oaspeții în postura de favorți în pofida schimbărilor majore în lotul clubului băimărean, care a transferat o echipă în această pauză competițională, cu obiectivul fixat de evitare a rușinoasei retrogradări în divizia județeană (Liga a IV-a) – misiunea este dificilă în condițiile în care mai erau doar 3 meciuri din sezonul regulat, iar diferența dintre Minaur și echipa clasată pe loc de salvare de la retrogradarea directă era de 5 puncte.

 

Zălăuanii au venit la Baia Mare cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare a seriei (golaveraj 29-11 după 15 etape), iar băimărenii aveau cel mai slab atac al seriei (doar 16 goluri în 15 meciuri) și a doua cea mai slabă apărare (28 de goluri primite). În tur, la Zalău, liderul s-a impus cu 4-2 (3-0) – meciul n-a fost chiar atât de echilibrat cum ar acredita scorul final: sălăjenii au condus în min. 48 cu 4-0, băimărenii au redus din handicap în ultimele 10 minute în urma a două faze fixe (dublă a căpitanului David Simion).

 

Acum, antrenorul Ciprian Danciu (Minaur) a început partida cu următorul 11: Breban – Bratu, Tincu (cpt.), Lazăr, Mureșan – Matei, Csiszer, Stănescu – Vitan, Dobrean, Bogdan Pop. Băimărenii, care au jucat mai mult pe contraatac (nici n-ar fi avut altfel vreo șansă), și-au depășit condiția, reușind să obțină 1 punct, în urma unei remize albe, 0-0.

 

Zălăuanii au încercat să se impună, dar de această dată Fortuna fotbalului a fost de partea gazdelor. Trei faze care au declanșat frustrarea oaspeților care nu au reușit să se impună în meciul cu ultima clasată: golul lui Vlad Fărcăşan de la începutul reprizei secunde (anulat pentru ofsaid), șutul în bară al mijlocașului Alexandru Negrean, scărița lui Sebastian Culda din postură de singur cu portarul Breban (ratată). Băimărenii au reușit maxim din ceea ce puteau scoate în această partidă, lăudabil. Dar drumul până la salvarea de la retrogradarea din a treia ligă valorică (oricum un obiectiv rușinos) este lung. Însă un prima pas a fost făcut.

 

În urma acestui egal, băimărenii rămân pe ultimul loc, cu 11 puncte după 16 etape. În etapa următoare, penultima a sezonului regulat, Minaur joacă în deplasare, în 15 martie, cu ACSC Crişul Sântandrei, echipă clasată înaintea etapei pe locul 4 și cu obiectiv de calificare în faza a II-a în play-off și care în tur s-a impus la Baia Mare, învingând Minaur cu 2-0 (1-0).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here