AU CÂȘTIGAT – Explorări învinge la Baia Mare mai bine clasata SCM Zalău și urcă pe locul 8

0
127

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 9 decembrie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a învins, cu 3-1 (25-17, 25-27, 25-21, 25-18), SCM Zalău. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Alexandru Andrei Savu (principal) și Cristian Șanta (secund), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 10 (Baia Mare) și 8 (Zalău).

 

O rivalitate veche între cele două vecine de județ, cu zălăuanii mai bine clasați în această ediție de campionat și pornind cu prima șansă într-un meci care se anunța echilibrat. Băimărenii au intrat mai bine în meci, reușind să se impună în primul set clar (25-17) și rapid, după doar 21 de minute de joc. Oaspeții au echilibrat balanța, egalând la situația pe tabela de marcaj după un set secund finalizat în prelungiri (25-27).

 

Și setul 3 a fost la fel de echilibrat, la jumătatea acestuia cele două echipe fiind departajate de un avantaj minim (13-12 pentru Explorări). Apoi, gazdele se distanțează, nu mult, dar suficient pentru a se impune cu 25-21 în 25 de minute. În fine, setul 4, care avea să fie și ultimul, a fost dominat de Explorări, care la jumătatea sa conducea cu 13-8, apoi băimărenii se distanțează la un aparent liniștitor 15-9, dar zălăuanii revin în joc cu 3 puncte consecutive, iar antrenorul Marius Botea cere time-out.

 

Băimărenii se duc la 20-14 și pare doar o chestiune de timp până se vor impune. Și o fac în 25 de minute: 25-18. O victorie de 3 puncte (pentru cei mai puțin familiarizați cu acest sport, în volei există și victorii la 2 puncte, un punct fiind atribuit învinsului, în cazul unui meci finalizat cu scorul 3-2), atât de necesară în economia unui campionat în care se investește din ce în ce mai mult, echipele din frunte având bugete net superioare echipei băimărene.

 

S-a jucat efectiv 102 minute (un meci rapid/puncte scurte, pentru 4 seturi disputate). Băimărenii s-au impus la aproape toți parametri tehnici semnificativi (mai puțin la puncte direct din serviciu). Iată statistica (Explorări vs. Zalău): 58-49 atacuri decisive, 3-4 serviciu decisiv (ași), 11-9 blocaje decisive, 28-21 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (32 de puncte!), Cheagă (13 puncte), Da Silva Santos (12 puncte), David (7 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Mesquita Campos (2 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Ionescu (15 puncte), Pinto Cardoso (13 puncte), Suarez Mendoza și Simoes Rosa (câte 9 puncte).

 

În urma victoriei, Explorări a urcat pe locul 8 în clasamentul ligii naționale, cu amendamentul că nu s-au disputat toate meciurile etapei (pot încheia etapa pe locul 9, dacă Unirea Dej câștigă 3 puncte acasă cu Constanța – meciul începe la ora 18.00). În etapa următoare, băimărenii vor juca în deplasare, cu U. Cluj (echipă cu 0 puncte după 8 meciuri, situată pe penultimul loc). O misiune care ar trebui să fie încheiată cu încă 3 puncte pentru Știința Explorări.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here