INVESTIȚIE – Contract de 11 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale a celor trei secții ambulatorii ale Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare

0
330

DOTĂRI CU ECHIPAMENTE MEDICALE. Administrația județeană din Maramureș (Consiliul Județean), controlată de președintele Ionel Bogdan (PNL), a introdus în licitație un contract de peste 11 milioane de lei (exact: 11.193.770,14 lei, sumă care include TVA), care  vizează modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare prin achiziția unor echipamente și dotări medicale, necesare secțiilor ambulatorii din cadrul spitalului județean.

 

Cea mai mare parte a fondurilor provin dintr-o finanțare nerambursabilă europeană, gestionată de statul român prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar contractul este împărțit în 8 loturi de echipamente care vor intra în dotările Ambulatoriului Intergrat al Spitalului Județean, respectiv în cel din incinta sediului principal (de pe strada George Coșbuc), cel al sportivilor (de pe strada Gheorghe Marinescu) și cel de la Policlinica veche (de pe strada Progresului).

 

Contractele vor fi atribuite pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, iar garanția echipamentelor de 60% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 2 ani și 5 ani – sau în unele cazuri/loturi componenta tehnică). Ofertele sunt așteptate până la 15 aprilie 2024. Livrarea trebuie făcută în maximum 6 luni.

 

Iată lista celor 17 tipuri de echipamente medicale care vor fi achiziționate:

 

Nr. TIP ECHIPAMENT CANTITATE
1. Combină oftalmologică pentru 2 instrumente cu elevație electrică și scaun SMART + MDT 1 buc
2. Autorefractor /Keratometru automat 100% 1 buc
3. Biomicroscop galilean 1 buc
4. Foropter automat fără stand 1 buc
5. Optotip cu telecomanda 3 buc
6. Oftalmoscop indirect 1 buc
7. Perimetru computerizat cu masa și calculator 1 buc
8. Autorefractometru 1 buc
9. Tonometrubuc 1 buc
10. Retinofot (Fundus Camera) 1 buc
11. Defibrilator 4 buc
12. Defibrilator standard 1 buc
13. Cicloergometru 1 buc
14. Aparat de crioterapie 1 buc
15. Spirometru 5 buc
16. Aparat dezinfecție aer medical 1 buc
17. Lampa UV 1 buc

Cele trei ambulatorii ale spitalului județean din Maramureș sunt și în fază de modernizare/reparații a infrastructurii, în decembrie 2023 CJ Maramureș semnând contractul de execuție în valoare de 3,72 milioane de lei cu firma de construcții ICEP SRL din Bușag (Tăuții Măgherăuș) și acest obiectiv investițional, care prevede reabilitări semnificative la ambulatoriile unității medacale județene, fiind finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin PNRR.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here