VERDICT – Condamnată la 2 ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru trucarea unui concurs: fosta director executiv al DSP Maramureş, Ivette Alessandra Ilea, și-a recunoscut faptele

2
1203

ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE PENTRU TRUCAREA UNUI CONCURS. Fosta director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, Ivette Alessandra Ilea, anchetată de DNA Baia Mare pentru trucarea unui concurs (așa cum 2mnews a anunțat în exclusivitate în 4 decembrie 2023 – aveți detalii AICI), și-a recunoscut faptele, semnând acordul de recunoaștere a vinovăției, și va fi trimisă în judecată de procurorii anticorupție cu propunerea de condamnare la 2 ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei (pedeapsă negociată de aceștia cu avocații părților implicate).

 

De asemenea, în același dosar vor mai fi condamnate tot cu suspendare (și-au recunoscut faptele și au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției) și Oltea Diaconița – șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Maramureș -, precum și o persoană fizică fără vreo calitate specială (Loredana Mihaela Hotea, este femeia căreia i s-au dat răspunsurile la întrebările din concursul pentru angajarea la DSP Maramureș).

 

Procurorii DNA Baia Mare le-au cercetat pe cele trei pentru comiterea infracțiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori foloase necuvenite, în formă continuată. Conform acordurilor de recunoaștere a vinovăției, în perioada septembrie-noiembrie 2023, directorul executiv Ivette Alessandra Ilea a remis, în două rânduri, lista cu subiectele propuse (puse la dispoziție de Oltea Diaconița) candidatei HLM (concursul era pentru ocuparea postului de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Serviciului Control în Sănătate al DSP Maramureș).

 

Numai că în pofida “ajutorului” primit, inculpata Loredana Mihaela Hotea nu a reușit să obțină punctajul minim de promovare a probei scrise, concursul urmând a fi reluat la o dată ulterioară (27 noiembrie 2023). La reluarea concursului, Loredana Mihaela Hotea a terminat prima proba de concurs, însă la ieșire din sala unde s-a desfășurat concursul o așteptau procurorii DNA, care au găsit asupra ei un set de înscrisuri în care erau menționate subiectele concursului (în cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție).

 

În urma semnării de către cele trei a acordurilor de recunoaștere a vinovăției, acestea vor fi trimise în judecată în formă simplificată, urmând să fie condamnate de Tribunalul Maramureș la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, după cum urmează:

 

• Ivette-Alessandra Ilea: 2 ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;

• Oltea Diaconița: 1 an și 10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;

• Loredana Mihaela Hotea: 1 an și 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Cu siguranță năravurile din toate sistemele merg mai departe , dar cu actori / participanți mult mai atenți !
    ,,Nimic nu se schimbă , totul se transformă !,, …

  2. Fain. Asta e cu adresă. Sistemul te rezolvă la comandă. Păcat că au comenzi puține. Păcat. Mare păcat. Combinatorii mari și transpartinici sunt încă liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here