EXCLUSIV – La 3 luni de la numirea în funcția de director executiv al DSP Maramureș, Ivette Alessandra Ilea, a fost pusă sub control judiciar și suspendată din funcție

3
4098

DIRECTOR SUB CONTROL JUDICIAR. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, Ivette Alessandra Ilea (50 de ani), a fost pusă de procurorii maramureșeni sub control judiciar și suspendată din funcție, la doar 3 luni de la numire, pentru fapte de corupție.

 

Ilea, fost director executiv adjunct economic al instituției, a fost numită în funcția de director executiv al DSP Maramureș în 1 septembrie 2023, în locul lui Carmen Mihaiela Sima (numită în ianuarie 2022, după plecarea directorului Rareș Pop ca manager al Spitalului TBC), care a fost retrogradată pe postul de director executiv adjunct Sănătate Publică.

 

Surse 2mnews au precizat că dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare și că se referă la trucarea unui concurs (respectiv că directorul executiv i-ar fi dat răspunsurile unui candidat).

 

În acest moment, la DSP Maramureș sunt în derulare două concursuri: pentru inspector clasa I în cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică – Compartiment Control în Unități și Servicii de Sănătate și pentru asistent medical debutant specialitatea medicină generală în cadrul Compartimentului Evaluarea factorilor de risc din mediu de viață și muncă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Se pare ca individa ar fi avand astfel de „inclinatii infr(…)ale”, deci nu este un accident; probele îi vor confirma „statutul”…NU cel de director; asta dacă se va lucra corect și curajos, nu ca pana acum.
    A beneficiat de prea multa vreme de prea multa indulgenta (repetiție intentionata) din partea procurorilor indeosebi, pt ca de la politie așteptările mele sunt minimale.
    Se pare ca aceasta speta i-a „umplut paharul”, de care ne-am „ocupat” și alții de vreo trei ani încoace.
    Sunt opinii și pt cunoscători, chiar mai mult!
    Din păcate sistemul sanitar este foarte „ofertant” pt „oamenii legii”, subliniez din nou, acei ff putini corecți, curajosi și drepți!
    Poate își găsesc timp și pt concursul de manager de la Spit. Judetean, pana nu se prescriu „presupusele fapte”, sau pana nu pleacă impricinatii din „zonă” sau din funcții !!! E o gluma serioasa, nu e cazul la ăștia. Individa are legatura directa cu acel simulacru de concurs. (comentariu moderat – acuze nefundamentate legal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here