PREGĂTIRI – În Maramureș au fost pregătite 141 de paturi de spital pentru ucrainenii răniți în invazia armată declanșată de Rusia

0
740

AJUTOR ÎN RĂZBOI. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat că, în urma întâlnirilor dintre conducerile direcțiilor de sănătate publică și a unităților spitalicești din sistemul public de sănătate din România, au fost identificate și pregătite 3.152 de paturi de spital unde ucrainenii (civili sau militari) răniţi în războiul declanșat de Rusia vor putea primi îngrijiri medicale. De asemenea, sunt pregătite și spitalele militare.

 

141 de paturi de spital, pe diferite tipuri de specialităţi, au fost pregătite la spitale din Maramureș. Rafila a mai precizat că au fost alocate cele mai multe paturi în judeţele de graniţă cu Ucraina (Satu Mare – 276, Maramureş – 141, Suceava – 101, Iaşi – 120, Vaslui – 256), precum şi în marile centre universitare și în București (în Capitală, pot fi puse la dispoziţie 570 de paturi).

 

* Foto: @ AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here