CONFIRMARE OFICIALĂ – Numărul celor infectați de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației urcă la 50: încă 12 pacienți de la Psihiatrie, pozitivi

0
2505

FOCAR DE CORONAVIRUS. Numărul celor infectați din cel mai mare focar de SARS-CoV-2 din Maramureș, cel de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, urcă la 50 de persoane, în urmă cu puțin timp Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, confirmând, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, că în urma testelor făcute, încă 12 pacienți de la Psihiatrie au fost depistați pozitivi.

 

Și acești 12 pacienți infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici și au fost izolați și transferați la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. Primele cazuri de infectare în grup de la spitalul din Sighetu Marmației au fost depistate în 17 și 18 iunie, când 13 cadre medicale (asistenți medicali și personal auxiliar – care-și desfășurau activitatea în 4 pavilioane) au fost pozitive la testarea pentru COVID-19 (toate cele 13 cadre medicale sunt acum vindecate și externate).

 

Apoi, au fost depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus (SARS-Cov-2), rând pe rând, mai mulți pacienți, numărul celor infectați fiind acum de 50 (ieri au fost declarați pozitivi 18 pacienți, iar astăzi încă 12, toți cei 30 fiind de la Secția de Psihiatrie a spitalului sighetean – au fost testați toți cei 104 pacienți din secție).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here