TURNEU – Vicecampioana Minaur a pierdut primul meci din Memorialul “Mihai Mironiuc” de la Suceava, cu CSM Bacău

0
283

HANDBAL MASCULIN. Vineri, 4 august 2023, în sala de sport „Dumitru Bernicu” a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, în primul meci disputat la Memorialul “Mihai Mironiuc”, turneu de handbal masculin organizat de CSU din Suceava, vicecampioana Minaur Baia Mare a pierdut categoric, cu 29-38 (13-16), partida cu CSM Bacău. În celalalt meci al zilei, CSU din Suceava – CSM Sighișoara: 33-31.

 

Sucevenii organizează încă din anul 2005 această competiție în memoria fostei glorii a handbalului românesc, interul dreapta Mihai Mironiuc, jucător care a evoluat la Minaur Baia Mare timp de peste 10 ani, începând din 1974 (de la fondarea echipei).

 

Mihai Mironiuc, originar din Dorneşti (jud. Suceava), a început handbalul mare în 1971, la CSU Suceava, sub comanda profesorului Şerban Pop. Mironiuc a jucat 73 de meciuri în tricoul primei reprezentative a României şi a fost golgheterul Campionatului Mondial Universitar din Polonia. A murit în 2002, la vârsta de 42 de ani.

 

Un meci echilibrat până la jumătatea primei reprize (min. 15, 8-6 pentru băcăuani), apoi elevii lui Leonard Bibirig se desprind la 3 goluri, Minaur revine pe finalul reprizei și se apropie la un gol (min. 25, 12-13), dar până la final băcăuanii refac diferența maximă a reprizei, intrând la vestiare cu 3 goluri avans (13-16).

 

După doar 8 minute din repriza a doua, diferența de pe tabela de marcaj s-a majorat la 4 goluri (min. 38, 17-21), iar la jumătatea reprizei băcăuanii conduceau cu 9 goluri (min. 45, 20-29). Un meci în care, așa cum recunoștea și Bibirig (“conștient că în campionat va fi mult mai greu un meci cu Minaur”), “ambele echipe au jucat cu temă de la antrenori, fără să pună accentul pe scor”.

 

Sâmbătă, 5 august, au loc ultimele două meciuri ale turneului: CSM Bacău – CSM Sighișoara (de la ora 10.30) și CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare (de la ora 12.30).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here