ÎNGRIJORARE – Șapte jucători ai Minaur Baia Mare, infectați cu SARS-CoV-2

0
423

HANDBAL – COVID-19. Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș 7 jucători ai echipei de handbal masculin CS Minaur Baia Mare au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la echipa de handbal din Baia Mare și toată echipa și staff-ul au fost testați, rezultatele probelor fiind negative. Mâine, 29 septembrie, se va efectua o nouă testare a jucătorilor și staff-ului de la Minaur.

 

Clubul de handbal băimărean, a precizat, într-un firesc exercițiu de transparență, că primul caz a fost depistat încă din 23 septembrie, la Călin Căbuț, cu simptome apărute încă de duminică, 20 septembrie. Căbuț a fost pozitiv la două teste consecutive și în 25 septembrie toată echipa a fost supusă unei noi testări, în urma căreia au fost conformați ca pozitivi încă 6 handbaliști: Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra și Paul Oargă.

 

Ultimul meci al echipei băimărene la turneul de la Sfântu Gheorghe a fost în 17 septembrie, împotriva CSM Bacău, echipă care a raportat mai multe cazuri de COVID-19. În perioada 4-10 octombrie, Minaur ar trebui să particepe la al doilea turneu din Liga Națională, tot la Sfântu Gheorghe.

 

DSP Maramureș a precizat, prin CJSU Maramureș, că sportivii al căror test este negativ şi care nu au fost identificate drept contacţi în urma anchetei epidemiologice îşi pot continua activitatea sportivă. De asemenea, contacţii persoanelor pozitive, stabiliţi ca atare în urma anchetei epidemiologice, sunt testați, iar dacă rezultatul testului de laborator este negativ, aceştia îşi pot relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here